Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC, preşedinte PC Sector 2 Sistemul de învăţământ românesc îşi bate joc de copii de la grădiniţă până la bacalaureat şi facultate

ro

06 Sep, 2011 18:05 1936 Marime text

Lipsa locurilor la grădiniţă pentru copiii din Capitală, dar şi din restul ţării, este dovada felului în care puterea îşi bate joc de viitorul României începând de la vârste fragede şi până la bacalaureat şi facultate.

Nu este de mirare că avem rezultate slabe la bacalaureat şi că nivelul din universităţi este în continuă scădere dacă nu li se dă şansa copiilor să înceapă educaţia şcolară la timp. Acest lucru afectează grav debutul vieţii de şcolar, pentru că elevii care nu au trecut în prealabil prin grădiniţă îşi vor pierde primul an de şcoală învăţând să se adapteze la program şi să se concentreze la cerinţele specifice sistemului de învăţământ.

Câţi din cei 25.000 de copii bucureşteni fără locuri în grădiniţe vor avea părinţi destul de bogaţi ca să-i înscrie la grădiniţe particulare? Şi atunci cum poate puterea să afirme că doreşte reforma României, dacă îşi bate joc de viitorul ei, pentru ca apoi să-i arunce pe tineri în stradă fără studii, acuzându-i tot pe ei că nu şi-au făcut datoria de elevi?

Pentru Capitală se impune un plan urgent de construire de grădiniţe care să evite ca şi în anul următor copiii bucureştenilor să fie obligaţi să rămână acasă şi să îşi întârzie astfel pregătirea pentru viitor.

06.09.2011

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii