Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Origami, quilling şi treasure hunt cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului

ro

03 Jun, 2011 21:20 1363 Marime text
ONG Mare Nostrum desfăşoară, în perioada 31 mai-5 iunie 2011, evenimentul „Green Week" organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului (5 iunie). Primele două activităţi din cadrul evenimentului s-au încheiat deja. Următoarele două vor avea loc în intervalul 4-5 iunie la Liceul Teoretic Ovidius, respectiv Tomis Mall Constanţa.

Prima activitate din cadrul evenimentului, care a avut loc pe data de 31 mai în Tomis Mall Constanţa, a fost concursul de origami şi quilling. Competiţia s-a adresat preşcolarilor şi a vizat realizarea unor figurine, având ca tematică natura înconjurătoare. Jurizarea a fost realizată pe baza unor criterii clar stabilite: respectarea temei, aspectul estetic şi originalitate. La eveniment au fost prezenţi şi artişti handmade care au făcut demonstraţii ale măiestriei lor în arta plierii hârtiei. Câştigătorii au primit diplome, materiale promoţionale Mare Nostrum şi jocuri interactive legate de mediu.

Cea de-a doua activitate, concursul de tip vânătoare de comori în aer liber, a avut loc în data de 2 iunie în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Cei aproximativ 100 de elevi participanţi au fost împărţiţi pe echipe şi s-au întrecut în identificarea comorii eco, urmând indiciile oferite. Trei echipe de la clasele I-IV s-au clasat la egalitate, motiv pentru care au fost supuse unei probe de departajare - realizarea unei figurine origami după un model dat. La finalul concursului au fost desemnate două echipe câştigătoare - una de la clasele I-IV şi cealaltă de la clasele V-VIII.

„Implicarea elevilor de şcoală generală şi a preşcolarilor, în cadrul evenimentului, a fost pe măsura aşteptărilor noastre. Aceştia au fost foarte încântati atât de activităţile desfăşurate, cât şi de premiile primite. Sperăm să avem aceeaşi implicare şi la celelalte două evenimente care urmează. Este vorba despre dezbaterile pe teme de mediu care vor avea loc pe data de 4 iunie la Liceul Teoretic Ovidius şi despre acţiunea de colectare a uleiului vegetal uzat care va avea loc în data de 5 iunie în Tomis Mall (etaj 3), în intervalul 15.00-17.00. Ne dorim ca, la această ultimă activitate, un număr cât mai mare de cetăţeni să dea dovadă de responsabilitate civică şi să vina să predea uleiul rezidual care le-a rămas de la gătit", a declarat Andreea Ionaşcu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum.

Ediţia de anul acesta a evenimentului Green Week îşi propune implicarea unui public cât mai variat în acţiuni de informare şi conştientizare a problemelor cu care se confruntă mediul.

Parteneri: Tomis Mall Constanţa, Radio Constanţa şi Constănţeanul.com

MARCELA ROMAN

RESPONSABIL PR

ONG MARE NOSTRUM

Informaţii de background:

Câştigători concurs origami şi quilling (grădiniţă):
Premiul I Origami: Cazacu Sebastian Florin - Grădiniţa nr. 33 Constanţa
Premiul II Origami: Ivanciu Georgiana - Grădiniţa OP „Perluţele Mării" Constanţa
Premiul III Origami: Moraru Maria Ines - Grădiniţa nr. 33 Constanţa
Premiul I Quilling: Oprea Marian - Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa
Premiul II Quilling: Cazacu Alexandru - Grădiniţa OP „Norocel"
Premiul III Quiling: Dabija Mălina - Grădiniţa OP „Norocel"

Câştigătorii comorii eco de la concursul de tip treasure hunt:

Clasele I-IV:

Câneparu Andrei, Popescu Daniel şi Dragomir Patrick de la Şcoala cu clasele I-VIII „Gheorghe Lazăr" Corbu

Clasele V-VIII:

Bontoiu Roxana, Boboc Ana şi Filimon Răzvan de la Grup Şcolar Topraisar

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii