Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Importanţa cercetării-dezvoltării în TIC pentru susţinerea unei economii durabile

ro

16 May, 2011 22:36 2045 Marime text

Bucureşti, 16 mai, 2011. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI) a organizat un workshop având ca temă " Rolul cercetării-dezvoltării în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor pentru susţinerea unei economii durabile".

În cadrul evenimentului au participat Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, prof. univ. dr. Doina Banciu, Director General ICI, domnul Florin Lupescu, Consilier Principal, Directoratul pentru Societatea Informaţională - Comisia Europeană.

De asemenea au fost prezenţi atât reprezentanţi ai Academiei de Studii Economice (ASE), ai Universităţii Bucureşti, cât şi reprezentanţi ai mediului industriei: Oracle, Siveco, HP, Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR), Centrul de Cercetări E-CAESAR.

Reprezentantul Comisiei Europene, domnul Florin Lupescu a susţinut o prezentare cu privire la Iniţiativele Europene pentru cercetare-dezvoltare în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, precizând că atragerea fondurilor europene în acest domeniu este o prioritate pentru dezvoltarea viitoarelor proiectelor şi creşterea vizibilităţii specialiştilor români în Uniunea Europeană.

În context, ministrul Valerian Vreme a declarat: De la începutul mandatului, una dintre priorităţile mele a fost creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor şi în acelaşi timp implementarea unei strategii care să exploateze potenţialul TIC prin creşterea competitivităţii acestui sector în mediul de afaceri,în relaţia cu cetăţenii şi în administraţia publică, în domeniul cercetării - dezvoltării. Pentru dezvoltarea societăţii informaţionale şi pentru îndeplinirea prevederilor Agendei Digitale avem nevoie de ajutorul mediului academic şi cel al cercetării-dezvoltării, precum şi de susţinerea mediului de business.

Una dintre concluziile evenimentului a fost că dezvoltarea societății bazate pe cunoaștere în România nu se poate realiza fără o cooperare între comunitatea de cercetare și mediul privat, pe de o parte, și administrația centrală și locală, pe de altă parte.

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației șiîn domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitațiwww.mcsi.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii