Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, în Statul Israel

ro

18 Nov, 2016 09:13 1669 Marime text
Cu ocazia vizitei oficiale efectuate în Statul Israel, în perioada 16-18 noiembrie 2016, ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut o serie de întâlniri cu membri ai Guvernului israelian și reprezentanţi ai Knesset-ului. Pe lângă primirea la premierul şi ministrul afacerilor externe, Benjamin Netanyahu, seful diplomației române a mai avut întrevederi cu Tzachi Hanegbi, ministru pentru securitate națională și afaceri strategice, Michael Oren, ministru adjunct pentru diplomație și relații publice, Tzipi Hotovely, ministru adjunct al afacerilor externe şi Avi Dichter, șeful Comisiei de politică externă și apărare din Knesset.
 
În cadrul convorbirilor cu oficialii israelieni a fost exprimat interesul reciproc pentru valorificarea relaţiei bilaterale speciale. Au fost abordate dimensiunile cooperării pe palierele politic, economic și sectorial, cu accent pe proiectele avute în vedere pentru organizarea celei de-a treia reuniuni interguvernamentale româno-israeliene. S-a făcut referire la continuarea schimbului de experiența în domeniile energie, apărare, turism, cercetare-dezvoltare şi educație. Totodată, au fost discutate aspecte ale colaborării dintre România şi Israel în cadrul organismelor internaționale şi a fost reconfirmat sprijinul României pentru consolidarea relațiilor Statului Israel cu UE.
 
S-a realizat un schimb de opinii cu privire la problemele internaționale de interes major, cu accent pe evoluțiile din Orientul Mijlociu, Procesul de Pace, temele de actualitate ale agendei europene, precum viitorul UE, Brexit, migraţia şi securitatea internă şi terorism.
 
De asemenea, ministrul Lazăr Comănescu a participat la o masă rotundă cu privire la dezvoltarea afacerilor și cercetării în domeniul IT, securităţii cibernetice şi inovației. La eveniment au fost prezenți Yoel Hasson, vicepreședintele Knesset-ului, Yoseph Yonah, președintele Grupului de prietenie Romania - Israel în Knesset, reprezentanți guvernamentali români şi israelieni, precum şi ai firmelor de profil participante la conferința internațională de la Tel Aviv “Homeland Security & Cyber” (14 – 17 noiembrie a.c.).
 
Ministrul afacerilor externe a vizitat Memorialul Yad Vashem, unde a luat parte la ceremonia de aprindere a Flăcării Veșnice, a depus o coroană de flori în sala „Aducerii Aminte” și a semnat în Cartea de Onoare a Memorialului. Cu acest prilej, a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai conducerii muzeului, context în care a prezentat teme legate de derularea actualei Președinții române a Alianţei Internaționale pentru Memoria Holocaustului în perioada 2016 – 2017, precum educația în rândul reprezentanților mass-media, rolul social media şi extinderea educației și cercetării în domeniul Holocaustului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii