Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Italiei, Diego Brasioli

ro

19 Jan, 2017 15:51 971 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit joi, 19 ianuarie 2017, pe ambasadorul Republicii Italiene în România, Diego Brasioli.
 
Șeful diplomației române și ambasadorul italian au avut un schimb de opinii privind stadiul și perspectivele relațiilor româno-italiene, precum și calendarul contactelor bilaterale din perioada următoare. A fost reliefată dinamica relaţiilor bilaterale la cel mai înalt nivel din ultimul an, precum și cooperarea substanţială în plan economic.
 
Totodată, a fost evidențiat impactul pozitiv al comunității românești pentru economia italiană.
 
În întrevedere au fost abordate și teme de interes comun de pe agenda europeană. Având în vedere atașamentul pro-european al celor două țări, a fost subliniată necesitatea unei cooperări bilaterale aprofundate, care să contribuie la consolidarea în continuare a proiectului european.
 
O altă temă de actualitate discutată a fost migrația, Italia fiind unul dintre statele europene cele mai afectate de acest fenomen. Ministrul afacerilor externe a evocat sprijinul României și solidaritatea cu statele care se confruntă cu migrația în prima linie, cei doi oficiali reafirmând că cea mai bună soluție este tratarea cauzelor migrației în statele de origine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii