Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Italia - Condiții de trafic îngreunate în zonele montane datorită riscului producerii de avalanșe

ro

20 Jan, 2017 14:12 990 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că, în conformitate cu datele puse la dispoziție de autoritățile italiene, în urma recentelor evenimente seismice și a condițiilor meteorologice severe, există un risc semnificativ de avalanșe (nivelul 4 din 5) în sectorul muntos din regiunile Marche, Abruzzo și Molise, datorită creșterii ușoare a temperaturii, începând din 20 ianuarie 2017.
Compania italiană de Autostrăzi și Drumuri Naționale a anunțat că anumite porțiuni din străzile naționale 80 ”del Gran Sasso d’Italia”, 696 “del Parco Regionale Sirente-Velino”, 5 “Tiburtina Valeria” și 81 “Piceno Aprutina” din regiunea Abruzzo sunt momentan închise, din cauza riscului producerii de avalanșe. Se recomandă evitarea deplasărilor, cu excepția celor absolut necesare, în zonele muntoase din cele trei regiuni centrale menționate.
Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii și la condițiile de trafic, recomandăm consultarea site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/, al Serviciului Național de Prognoză a Ninsorilor și a Avalanșelor: http://www.meteomont.gov.it/ și al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale: www.stradeanas.it. De asemenea, informații cu privire la operațiunile de intervenție în zonele afectate sunt disponibile pe site-ul Serviciului de Protecție Civilă, la adresa: www.protezionecivile.gov.it.
Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +3906 835 233 58; +3906 835 233 56; +3906 835 233 52; +3906 835 233 44, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Roma: +393451473935.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii