Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Croația - ninsori, ploi şi vânt puternic

ro

13 Jan, 2017 09:34 994 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că prognozele meteorologice indică, în perioada imediat următoare, apariția de ninsori, ploi şi vânt puternic.

Astfel, începând din data de 13 ianuarie 2017 regiunile Zagreb, Karlovac și Gospic, situate în centrul țării, se vor afla sub avertizare meteorologică cod portocaliu de ninsoare. De la aceeași dată, regiunea Rijeka (Nord-Vest) se va afla sub avertizare cod roșu de ploi abundente și cod portocaliu de vânt puternic, iar regiunile Knin, Split și Dubrovnik (Dalmația) se vor afla sub avertizare meteorologică cod portocaliu de ploi abundente și vânt puternic.

Prognozele meteorologice indică menținerea acestor condiții atmosferice până la mijlocul săptămânii viitoare.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia, ca înainte de a pleca la drum să consulte, pentru informații actualizate permanent, paginile de internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr./english/naslovnica_1/

Pentru evitarea eventualelor probleme, se recomandă ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă şi, cu precădere în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.

Reamintim cetățenilor români că în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Pe teritoriul R. Croaţia, folosirea echipamentelor de iarnă este obligatorie între 15 noiembrie şi 15 aprilie. Prin echipamente de iarnă se înţelege, pentru autovehicule cu masă de până la 3,5 tone, anvelope de iarnă inscripţionate M+S, pe toate roţile, sau anvelope de vară cu o adâncime a profilului de minim 4 mm însoţite, la nevoie, de lanţuri pentru roţile de tracţiune. Pentru autobuze, autocare şi vehicule de transport marfă sunt obligatorii lanţurile speciale de zăpadă sau anvelopele de iarnă inscripţionate M+S pe roţile de tracţiune. Contravenţiile pentru nerespectarea condiţiilor menţionate variază între 300 HRK (aprox. 40 euro şi 700 de HRK (aprox. 90 euro).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro/> şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii