Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sprijin pentru consolidarea Bisericii Ortodoxe Române de la Bruxelles

ro

13 Mar, 2012 22:57 816 Marime text

Guvernul continuă să sprijine consolidarea, restaurarea şi reamenajarea Bisericii Ortodoxe Române de la Bruxelles, prin alocarea sumei de 1,4 milioane de lei.

Fondurile vor fi utilizate pentru finalizarea lucrărilor de consolidare, restaurare şi reamenajare a clădirii Bisericii Sfântul Nicolae din Bruxelles, precum şi a spaţiilor anexe.

Finanţarea lucrărilor este necesară pentru a nu se degrada spaţiile deja consolidate şi pentru a nu se degrada structura de rezistenţă a clădirilor.

Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, care a susţinut proiectul, va putea derula proiecte de promovare a valorilor cultural-spirituale româneşti în Bruxelles.

Suma alocată astăzi provine din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului şi se alocă, prin suplimentare, bugetului Secretariatului General al Guvernului, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte.

Informaţii de background:

Lăcaşul de cult şi anexele administrative au fost achiziţionate cu sprijinul financiar al Guvernului României. Până în prezent s-a refăcut aproximativ 60% din acoperiş şi s-a amenajat un spaţiu de cult provizoriu. Totuşi, pentru ca acest spaţiu să devină funcţional este necesarea continuarea lucrărilor de consolidare, restaurare şi reamenajare.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii