Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV 11.05.2015

ro

11 May, 2015 10:29 1373 Marime text
În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Braconieri prinşi în flagrant pe fluviul Dunărea la pescuit electric
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care desfăşurau pe fluviul Dunărea, în timpul nopţii, activităţi de pescuit prin mijloace electrice dintr-o ambarcaţiune cu motor, având capturată cantitatea de 23 kilograme peşte din specii diferite.
Pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea au mai fost depistaţi patru bărbaţi care transportau, cu două ambarcaţiuni cu motor şi un autoturism, cantitatea de 189 kilograme peşte fără documente legale.
 
• În data 09.05.2015, în jurul orei 01.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au acţionat pe fluviul Dunărea unde i-au prins în flagrant pe cetăţenii români M. FLORENTIN de 32 ani şi S. ILIE – ŞTEFAN de 19 ani, care pescuiau, dintr-o ambarcaţiune, cu un aparat electric artizanal.
În urma controlului, în ambarcaţiune a fost găsită cantitatea de 23 kilograme peşte din specii diferite, pe care cei doi braconieri o capturaseră prin pescuit cu mijloace electrice.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea, motorul acesteia, două rame, un minciog şi aparatul de pescuit artizanal, bunuri evaluate la aproximativ 7.850 lei.
 
• În aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Tulcea, în cooperare cu reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au oprit pentru control, pe canalul Dunavăţ, o ambarcaţiune cu motor condusă de cetăţeanul român C. CLAUDIU – MIHAI, în vârstă de 36 ani, care transporta cantitatea de 54 kilograme peşte din specia scrumbie fără documente justificative.
Poliţiştii de frontieră tulceni au mai confiscat în aceeaşi zi, în jurul orei 23.30, cantitatea de 31 kilograme peşte din specii diferite, transportată de cetăţenii români Z. PETRICĂ de 42 de ani şi P. DANIEL de 28 ani cu o ambarcaţiune cu motor în zona canalului Tătaru.
 
• În data 10.05.2015, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Ford Focus condus de cetăţeanul român C. DANIEL – FLORIN, în vârstă de 35 de ani, care transporta cantitatea de 104 kilograme peşte din specii diferite fără documente justificative.
 
 În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar pe bărbaţii în cauză, domiciliaţi pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, îi cerceteată pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie” şi „pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvative vii prin curentare sau electrocutare”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 şi 65 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Autoturism Renault radiat din circulaţie, folosit de un şofer fără permis la transportul ilegal de carne de cal
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism, cu numere de Germania radiat din circulaţie, fără a avea permis de conducere.
 
 În data de 08.05.2015, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Renault cu numere de Germania, în care se aflau două persoane de sex masculin.
Verificările au stabilit că autoturismul în cauză este radiat din circulaţie de autorităţile din Germania din data de 26.03.2013.
Conducătorul auto, cetăţeanul român C. MEMET, în vârstă de 27 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a împrumutat autoturismul de la un prieten fără a cunoaşte faptul că acesta fusese radiat din circulaţie.
În urma verificărilor a mai rezultat faptul că cel depistat la volan nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
În urma controlului, în autoturism a fost descoperită cantitatea de 400 kilograme carne de cal sub formă de carcasă, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au sesizat imediat Direcţia Sanitar Veterinară Constanţa, care a trimis la faţa locului o echipă pentru a prelua cantitatea de carne conform procedurilor legale şi au aplicat o sancţiune contravenţională în cuantum de 1.500 lei conducătorului auto, care este cercetat de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat sau neînregistrat” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană ce nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 334 şi 335 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii