Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a 18 inculpaţi, urmare a destructurării unui grup infracţional organizat, specializat in savarsirea infractiunii de evaziune fiscală

ro

30 Apr, 2013 13:29 851 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a 18 inculpaţi, urmare a  destructurării unui grup infracţional organizat, specializat in savarsirea infractiunii de evaziune fiscală. Membrii gruparii au obţinut beneficii financiare substantiale, utilizand un numar de 24 de societăţi comerciale, pentru derularea de activitati de comert ilegale cu zahar sau alte marfuri.
         Astfel, ca mod de operare, inculpatii au infiintat în Bulgaria şi Ungaria, societăţi comerciale în numele cărora erau efectuate achiziţii intracomunitare de mărfuri din România, scutite de plata TVA.
         În realitate, prin utilizarea de documente false, mărfurile erau comercializate pe teritoriul României, fara plata taxelor si impozitelor aferente, prin intermediul altor societăţi comerciale, controlate de către membrii gruparii.
           Cu titlu de exemplu, prin intermediul uneia dintre societati, SC ZAHĂRUL CORABIA SA, a fost creat bugetului de stat un prejudiciu de peste 6.300.000 lei, prin înregistrarea fictivă a 10000 tone zahăr, ca fiind livrare intracomunitară.
          Prejudiciul total cauzat prin eludarea platii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat este de aproximativ 4.500.000 de Euro.
          Procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova au trimis cauza, spre competentă soluţionare, Tribunalului Dolj.
           Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii