Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În referire la dosarul D.I.I.C.O.T

ro

16 Dec, 2014 19:26 2982 Marime text
     Prin decizia penală 2858/2014 din data de 16.12.2014, Tribunalul Bucureşti a hotărât următoarele:

     Constata că in ce privește infracțiunea de înșelaciune prevazuta de art.244 alin.2 Cod penal pentru savarsirea careia a fost trimis in judecata inculpatul Tender Ovidiu Lucian, respectiv infractiunile de complicitate la inselaciune prevazute de art.48 Cod penal raportat la art.244 alin.2 Cod penal pentru savarsirea carora au fost trimisi in judecata inculpații Iancu Marian Alexandru si Dumitrescu Cicilia, nu a intervenit prescriptia raspunderii penale.

    In baza art.244 alin.2 Cod penal condamna pe inculpatul TENDER OVIDIU LUCIAN, la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de inselaciune. In baza art.66 alin.1 lit.a, b si c Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsa complementara dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a fi asociat sau administrator intr-o societate comerciala, pe o durata de 3 ani după executarea pedepsei principale.

    In baza art.367 alin.2 Cod penal condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

    In baza de art.29 alin.1 lit.a din Legea nr.656/2002 condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de spalare de bani.

    In baza de art.29 alin.1 lit.b din Legea nr.656/2002 condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de spalare de bani.

    In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care adăuga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite – respectiv 6 ani si 4 luni închisoare – inculpatul urmand sa execute in total 11 ani si 4 luni închisoare.

    In baza art.396 alin.6 C.pr.pen. rap. la art.16 alin.1 lit.f C.pr.pen., inceteaza procesul penal pornit împotriva inculpatului IANCU MARIAN ALEXANDRU pentru savarsirea infracţiunii de constituire a unui grup infractional organizat prevazuta de art.367 alin.1 Cod penal (persoana vătămata fiind S.C. RAFO S.A.), ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale.

    In baza art.48 Cod penal raportat la art.244 alin.2 Cod penal, condamna pe inculpatul IANCU MARIAN ALEXANDRU, la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de complicitate la inselaciune

    In baza art.47 Cod penal raportat la art.297 Cod penal cu ref. la art.309 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal condamna acelasi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in forma continuata.

    In baza art.47 Cod penal raportat la art.297 Cod penal cu ref. la art.308 si art.309 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal condamna acelaşi inculpat, la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in forma continuata.

    In baza art.367 alin.2 Cod penal condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de constituire a unui grup infractional organizat. In baza art.66 alin.1 lit.a, b si c Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsa complementara dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a fi asociat sau administrator intr-o societate comerciala, pe o durata de 3 ani după executarea pedepsei principale.

    In baza art.29 alin.1 lit.a din Legea nr.656/2002 condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de spalare de bani.

    In baza art.29 alin.1 lit.a din Legea nr.656/2002 condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de spalare de bani.

    In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care adăuga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite – respectiv 7 ani si 8 luni închisoare – inculpatul urmand sa execute in total 13 ani si 8 luni închisoare.

    In baza art.396 alin.6 C.pr.pen. rap. la art.16 alin.1 lit.f C.pr.pen., inceteaza procesul penal pornit împotriva inculpatului GAUREANU TOADER pentru savarsirea infracţiunii de constituire a unui grup infractional organizat prevazuta de art.367 alin.1 Cod penal (persoana vătămata fiind S.C. RAFO S.A.), ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale.

    In baza art.297 Cod penal cu ref. la art.308 si art.309 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal condamna pe inculpatul GAUREANU TOADER , la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in forma continuata.

    In baza art.29 alin.1 lit.a din Legea nr.656/2002 condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de spalare de bani.

    In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care adăuga un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an si 8 luni închisoare, inculpatul urmând sa execute in total 6 ani si 8 luni închisoare.

    In baza art.48 Cod penal raportat la art.244 alin.2 Cod penal condamna pe inculpata DUMITRESCU CICILIA, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârsirea infracţiunii de complicitate la inșelaciune.

    In baza art.297 Cod penal cu ref. la art.309 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal condamna pe inculpata DUMITRESCU CICILIA , la pedeapsa de 3 ani si 6 luni închisoare pentru savarsirea infracţiunii de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in forma continuata.

    In baza art.367 alin.2 Cod penal condamna aceeaşi inculpata la pedeapsa de 3 ani si 6 luni închisoare pentru savarsirea infracţiunii de constituire a unui grup infractional organizat.

    In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplica inculpatei pedeapsa cea mai grea de 3 ani si 6 luni închisoare, la care adăuga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite – respectiv 2 ani si 2 luni închisoare – inculpata urmand sa execute in total 5 ani si 8 luni închisoare.

    In baza art.297 Cod penal cu ref. la art.309 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal condamna pe inculpatul BADEA MARIN, la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in forma continuata. In baza art.66 alin.1 lit.a, b si c Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsa complementara dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a fi administrator de societate comerciala, pe o durata de 3 ani după executarea pedepsei principale.

    In baza art.367 alin.2 Cod penal condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de constituire a unui grup infractional organizat.

    In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care adăuga un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an si 8 luni închisoare – inculpatul urmand sa execute in total 6 ani si 8 luni închisoare.

    In baza art.396 alin.6 C.pr.pen. rap. la art.16 alin.1 lit.f C.pr.pen., inceteaza procesul penal pornit împotriva inculpatului SĂLĂJAN BOGDAN pentru savarsirea infracţiunii de constituire a unui grup infractional organizat prevazuta de art.367 alin.1 Cod penal (persoana vătămata fiind S.C. RAFO S.A.), ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale.

    In baza art.48 Cod penal raportat la art.297 Cod penal cu ref. la art.308 si art.309 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal condamna pe inculpatul SĂLĂJAN BOGDAN , la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in forma continuata.

    In baza art.396 alin.6 C.pr.pen. rap. la art.16 alin.1 lit.f C.pr.pen., inceteaza procesul penal pornit împotriva inculpatului BASARAN KADRI MAZHAR pentru savarsirea infracţiunii de constituire a unui grup infractional organizat prevazuta de art.367 alin.1 Cod penal (persoana vătămata fiind S.C. RAFO S.A.), ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale.

    In baza art.48 Cod penal raportat la art.297 Cod penal cu ref. la art.308 si art.309 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal condamna pe inculpatul BASARAN KADRI MAZHAR , la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in forma continuata.

    Admite in parte acţiunea civila promovata de partea civila S.C. CAROM S.A. ONESTI prin lichidator judiciar S.C. FINCONTA CONSULTING S.R.L. In baza art.397 alin.1 C.pr.pen., art.19 C.pr.pen. obliga in solidar pe inculpaţii TENDER OVIDIU LUCIAN (acesta in solidar si cu partea responsabila civilmente S.C. TENDER S.A.), IANCU MARIAN ALEXANDRU (acesta in solidar si cu partile responsabile civilmente S.C. BKP TRADING IMPEX S.R.L. prin administrator judiciar CII Breza Justin Thomas si BKP TRUST INVEST S.R.L. prin administrator judiciar Best Insolvency IPURL), DUMITRESCU CICILIA si BADEA MARIN, sa plateasca parţii civile S.C. CAROM S.A. ONESTI prin lichidator judiciar S.C. FINCONTA CONSULTING S.R.L. suma de 1.388.282.035.715 rol (138.828.203,6 lei RON), la care se adăuga majorarile si penalitatile aferente calculate potrivit legislatiei fiscale in vigoare, de la data producerii prejudiciului si pana la data executarii integrale a platii.

    In baza art.112 alin.1 lit.e Cod penal confisca de la fiecare dintre inculpaţii GAUREANU TOADER, IANCU MARIAN ALEXANDRU, SALAJAN BOGDAN si BASARAN KADRI MAZHAR suma de 34.360.644,175 lei RON (in total 137.442.576,7 lei RON), dobândita prin savarsirea infracţiunilor si care nu serveste la despagubirea personei vătămate S.C. RAFO S.A. ONESTI. Mentine sechestrul asigurator instituit prin ordonanţele procurorului din datele de 12.01.2005 (dosar nr.171/P/2003 – filele 43-55, vol.24 D.u.p.), 15.12.2005 (dosar nr.692/D/P/2005, filele 222-225, vol.24 D.u.p.), 19.01.2006 (filele 192-203, vol.24 D.u.p.), 17.04.2006 (filele 283-300, vol.24 D.u.p.), 18.04.2006 (filele 264-282, vol.24, D.u.p.), 23.06.2006 (filele 368-386, vol.24, D.u.p.) si 04.07.2006 (filele 310-330, vol.24 D.u.p. – cu menţiunea ca suma de 15.224.450 lei asupra careia s-a instituit sechestrul a fost transferata din contul RO950TPV110000024780RO01 aparţinând BKP Trust Invest S.R.L. in contul deschis de administratorul judiciar Best Invest IPURL la ING Bank – Sucursala Kiseleff), asupra bunurilor aparţinând inculpaţilor IANCU ALEXANDRU MARIAN, TENDER OVIDIU LUCIAN, GAUREANU TOADER si parţilor responsabile civilmente S.C. VGB IMPEX BUCUREŞTI (actualmente S.C. BKP TRADING IMPEX S.R.L. prin administrator judiciar CII Breza Justin Thomas) si S.C. TENDER S.A. In baza art.274 alin.2 C.pr.pen. obliga pe fiecare dintre inculpaţii TENDER OVIDIU LUCIAN (acesta in solidar si cu partea responsabila civilmente S.C. TENDER S.A.), IANCU MARIAN ALEXANDRU (acesta in solidar si cu partile responsabile civilmente S.C. BKP TRADING IMPEX S.R.L. prin administrator judiciar CII Breza Justin Thomas si BKP TRUST INVEST S.R.L. prin administrator judiciar Best Insolvency IPURL), DUMITRESCU CICILIA, BADEA MARIN, SALAJAN BOGDAN si BASARAN KADRI MAZHAR la plata sumei de 100.000 lei RON cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (in care se includ si cheltuielile efectuate in cursul urmăririi penale). Onorariile aparatorilor din oficiu desemnati in cauza raman in sarcina statului si se avansează din fondurile M.J.L.C. Executorie cu privire la sechestrul asigurator. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii