Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - DIICOT - 28.08.2014

ro

28 Aug, 2014 16:12 1235 Marime text
 Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial (B.T.) Arad împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Arad, având suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale, au destructurat o grupare specializată în infracţiuni cu violenţă(tâlhărie calificată, distrugere).
Imagini - versiunea pentru download


    În dată de 27 august 2014, sub directă coordonare a procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad au fost efectuate opt percheziţii domiciliare în Cluj, Oradea şi Arad, la acţiune participând şi poliţişti din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale din I.P.J. Arad. Cu acest prilej, la domiciliul unuia dintre membrii grupării au fost găsite şi droguri de risc (280 de grame de cannabis).

    Totodată mai multe persoane au fost duse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad. În urmă audierilor, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor: Şărban Ioan Cătălin, Burz Eugen Teodor şi Mureşan Sorin Mircea, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tâlhărie, tâlhărie calificată şi distrugere.

    Conform probelor din dosar, faţă de inculpatul Şărban Ioan Cătălin există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2012 a iniţiat şi constituit pe teritoriul României o grupare de crimă organizată care acţiona în mod coordonat, în scopul comiterii de infracţiuni grave, obţinând beneficii materiale şi financiare. La acest grup au aderat şi inculpaţii Burz Eugen Teodor, Mureşan Sorin Mircea şi suspecţii Butnaru Tudor (cetăţean moldovean), Grisco Artiom (cetăţean moldovean),  precum şi alte persoane, în scopul comiterii unor infracţiuni grave.

Astfel, din probatoriul administrat în cauza rezultă suspiciunea rezonabilă că:

 1) În dată de 10.10.2013, în jurul orelor 17.50, în mun.Arad, prin violenţă, sub coordonarea directă a inculpatului Şărban Ioan Cătălin, suspectul Butnaru Tudor şi încă o persoană de sex masculin (rămasă neidentificată până în prezent), au deposedat un bărbat de o geantă în care se află suma de 220.000 lei (50.000 Euro). Ulterior, au părăsit locul faptei cu un autoturism marca VW Golf  III, de culoare vişinie, cu numere de înmatriculare de Bulgaria, la volanul căruia se află inculpatul Burz Eugen Teodor;

 2) În dată de 16.03.2014, în jurul orelor 23.00, la instigarea inculpatului Mureşan Sorin Mircea, sub coordonarea directă a inculpatului Şărban Ioan Cătălin, suspecţii Butnaru Tudor şi Grisco Artiom au distrus prin incendiere autoturismul  marca Land Rover, parcat pe o stradă din municipiul Cluj- Napoca. Prejudiciul cauzat persoanei vătămate (proprietarul autoturismului) este în valoare de 30.500 lei;

3) În cursul dimineţii de 25.04.2013, în jurul orelor 08.00, sub coordonarea directă a inculpatului Şărban Ioan Cătălin, suspectul Butnaru Tudor şi o altă persoană de sex masculin (rămasă neidentificată până în prezent),  au atacat un alt bărbat din municipiul Cluj-Napoca în timp ce acesta se deplasa de la domiciliu spre parcarea din apropierea blocului. Prin exercitarea de violente şi ameninţări, cei trei membri ai grupării l-au deposedat de geantă pe care o avea asupra să, în care se aflau diverse acte precum şi suma de 273.819,8 lei.

Cei trei inculpaţi reţinuţi vor fi prezentaţi astăzi Tribunalului Arad cu propunerea de arestare preventivă pe o perioada de 30 de zile.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de  Codul de procedura penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii