Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT - 27.08.2014

ro

27 Aug, 2014 12:45 936 Marime text
    Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, având suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, au stopat activitatea infracțională a unor persoane suspectate de trafic de minori, proxenetism și trafic de droguri de risc.

     În data de 26 august 2014 au fost efectuate trei percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe sisteme informatice, telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri precum și diferite substanțe susceptibile a fi droguri de risc și de mare risc. Șase persoane au fost duse la sediul DIICOT Constanța pentru audieri. La activități au participat și polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale al IPJ Constanța, precum și jandarmi.

    Procurorii DIICOT –ST Constanța au dispus ieri reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Neață Georgian (22 de ani)acuzat de trafic de droguri, și Mustafa Tanzer, 21 de ani, acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri, trafic de minori, proxenetism și punerea în circulație de valori falsificate.

    Față de inculpatul Mustafa Tanzer există suspiciunea rezonabilă că în luna februarie 2014 a recrutat o minoră de 13 ani și 11 luni, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei, a adăpostit-o în mai multe imobile din municipiul Constanţa, i-a înlesnit practicarea prostituţiei furnizându-i clienţi ş i-a obţinut foloase patrimoniale din practicarea prostituţiei de către aceasta, însuşindu-şi banii astfel obţinuţi. Totodată inculpatul Mustafa Tanzer este suspectat de punerea în circulație de bancnote falsificate, în ziua percheziției el deținând 17 bancnote false având cupiura de 100 USD.

     Față de inculpații Mustafa Tanzer și Neață Georgian există suspiciunea rezonabilă că au comis infracțiunea de trafic de droguri, la percheziționarea imobilulului în care locuiau cei doi inculpați împreună cu victima minoră fiind găsite diferite cantități de cannabis 1, 8 grame, 5,8 grame, 311,6 grame, 53, 3 grame, precum şi 2 comprimate „ecstasy”, conţinând 3,4 methylenedioxymetamfetamine (MDMA), substanţă ce constituie drog de mare risc.

    Cei doi reținuți vor fi prezentați astăzi Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii