Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari CNI Gazeta Sporturilor „8 cm plus o fila – Investitiile pentru oamenii Puterii curg umar la umar cu mitingurile”

ro

20 May, 2010 22:29 1625 Marime text

Licitaţiile de la Compania Naţională de Investiţii S.A. invocate de Gazeta Sporturilor s-au desfăşurat în 2009, şi nu în timpul mitingului de la Bucureşti. Procedurile de achiziţie publică au fost demarate în 2009. După încheierea contractelor, CNI S.A. publică anunţul de atribuire, într-un termen de 48 de zile, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. În articolul menţionat, în mod eronat, data la care a apărut anunţul de atribuire a fost interpretată ca fiind data reală de atribuire a contractului.

În realitate, pentru contractele privind construcţia unor săli de sport în localităţile Bradu (judeţul Argeş) şi Şuraia (judeţul Vrancea) procedurile au început anul trecut, pe 2 decembrie 2009, respectiv 25 noiembrie 2009. În ceea ce priveşte contractul pentru bazinul de polo al clubului sportiv Steaua, procedura a debutat tot în 2009, pe data de 7 octombrie, iar declararea câştigătorului s-a realizat la sfarşitul anului trecut, pe 2 decembrie 2009.

Mai mult, data şi ora de apariţie a acestui anunţ pe site-ul www.e-licitaţie.ro nu depind de autoritatea contractantă, ci de sistemul electronic de achiziţii publice. Astfel, data de 19 mai menţionată în articol este de fapt data publicării anunţului de atribuire pe siteul www.e-licitatie.ro. CNI S.A. a trimis anunţul de atribuire către SEAP pe data de 18 mai 2010 ora 12:06, acesta a fost validat de Autoritatera Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice pe data 18 mai 2010 ora 16:29, iar ulterior a fost transmis la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene care l-a validat la ora menţionată în articol şi anume ora 1:30.

Aceste date sunt publice şi apar pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, www.e-licitatie.ro, aşadar doar lipsa de profesionalism, dorinţa de dezinformare sau reaua credinţă poate face un jurnalist să considere că CNI S.A. publică anunţuri de atribuire noaptea la ora 1:30. Data reală de transmitere a anunţului de atribuire este menţionată în conţinutul acestui anunţ la secţiunea VI 4.

În ceea ce priveşte afirmaţia că s-au atribuit contracte unor firme în spatele cărora se află oameni politici, precizăm că nu există nicio prevedere legală care să impună verificări ale acţionariatul unei firme participante la o procedură de achiziţie publică. De asemenea, menţionăm că nu există niciun criteriu legal în baza căruia o firmă participantă la o licitaţie publică, care îndeplineşte toate condiţiile prevăzute în caietul de sarcini, să fie descalificată datorită acţionariatului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii