Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carpatair medaliata la Berlin cu IATA Platinum Certificate

ro

21 Jun, 2010 05:10 1168 Marime text

Premiul a fost obtinut in baza finalizarii cu succes a programului de implementare a cartilor de imbarcare cu cod de bare

Timisoara, 20 iunie 2010: Carpatair, compania aeriana full-service cu hub la Timisoara, a fost medaliata de IATA cu Certificatul de Platina pentru proiectul BCBP (Bar Coded Boarding Pass - Carte de Imbarcare cu Cod de Bare). Premierea s-a realizat in cadrul Adunarii Generale Anuale IATA, care a avut loc la Berlin la inceputul lunii iunie, si recompenseaza implementarea completa de catre 41 de linii aeriene din intreaga lume, dintre care 10 din Europa, a cartilor de imbarcare cu cod de bare pentru toate zborurile operate. Carpatair este singura companie din Romania medaliata pentru proiectul BCBP.

BCBP este o carte de imbarcare care permite pasagerilor sa se inregistreze singuri pentru zbor, fiind o alternativa la cartea clasica de imbarcare cu banda magnetica care impune pasagerilor sa treaca pe la ghiseul de check-in. Inlocuirea benzii magnetice cu codul de bare permite pasagerului sa isi tipareasca singur cartea de imbarcare, fie in cadrul chioscurilor de self check-in localizate in aeroport, fie din orice alta locatie cu acces la internet. De asemenea, codul de bare poate sa fie citit si de pe telefonul mobil, ceea ce inseamna flexibilitate maxima pentru pasager.

„Termenul stabilit de IATA pentru implementarea in proporţie de 100% a cartilor de imbarcare cu cod de bare este sfarsitul anului 2010. Suntem prima linie aeriana din Romania care a implementat cartea de imbarcare cu cod de bare pe toate rutele sale - in Romania, Moldova, Ucraina, Germania, Italia, Grecia si Ungaria" a declarat Nicolae Petrov, Presedintele Carpatair in cadrul Adunarii de la Berlin.

Pentru ca BCBP-ul sa fie pe deplin functional, este nevoie de o sincronizare intre aeroporturi si liniile aeriene, deoarece aeroporturile sunt cele care pun la dispozitie echipamentele necesare emiterii si citirii cartilor de imbarcare cu cod de bare. Pe de alta parte, este nevoie ca si punctele de control securitate din aeroporturi sa accepte cartile de imbarcare cu cod de bare sau electronice, in cazul in care check-in-ul este facut pe telefonul mobil.

Proiectul BCBP face parte dintr-o initiativa ampla a IATA de simplificare a procedurilor in transportul aerian si oferirea de servicii mai confortabile si mai simple pasagerilor. Proiectul a fost iniţiat in anul 2006, ca una dintre etapele iniţiativei IATA numită „Simplifying the Business" prin care se impuneau membrilor anumite termene de implementare de noi tehnologii pentru a imbunatati serviciile, dintre care pe prim plan s-a situat introducerea biletelor electronice in proportie de 100% . De asemenea, in 2006, Carpatair a fost prima companie aeriana romaneasca care a implementat biletele electronice standard IATA pe zborurile sale.

In prezent, BCBP este in faza de implementare in cadrul a peste 220 de companii aeriene si in mai mult de 500 de aeroporturi, care asigura o acoperire de 86% din totalul transportului aerian global.

Certificatul de Platina pentru poiectul BCBP a mai fost acordat companiilor: United Airlines, El Al SAS - Skandinavian Airlines, LOT Liniile aeriene Poloneze, SriLankan Airlines, Croatia Airlines, Bulgaria Air, Air Namibia si Binter Canarias.

DESPRE CARPATAIR:

Infiintata in 1999, Carpatair este in prezent cea mai mare companie aeriana regionala din Europa de Sud-Est operand in principal pe piete regionale de nisa. Incepand din 2000 Carpatair a dezvoltat la Timisoara cel mai performant hub aerian din Romania, oferind pasagerilor posibilitati de conexiune pentru orice destinatie operata de companie in mai putin de 20 min. Carpatair opereaza pe 10 aeroporturi interne si 18 aeroporturi externe. Numarul total al zborurilor regulate operate de companie este de peste 330 de zboruri /saptamanale spre 30 de destinatii din 6 tari. Din 2009 Carpatair a inceput procesul de extindere a operatiunilor in tara prin lansarea de zboruri directe spre Italia din Bucuresti-Otopeni si Craiova.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii