Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultarea publicului privind măsurile ce vor fi incluse în cel de al II-lea plan de management

ro

19 May, 2015 14:54 1587 Marime text
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) a organizat cea de-a doua dezbatere publică din anul 2015 cu tema “Programul de măsuri pentru reducerea efectelor presiunilor cauzate de efluenţii de la Aglomerările Umane”, etapă necesară în procesul de elaborare al celui de-al  doilea Plan de Management al fluviului Dunărea, Deltei Dunării, Spaţiului Hidrografic Dobrogea şi Apelor Costiere.
Dezbaterea s-a axat pe stabilirea de măsuri pentru alimentarea cu apă potabilă şi stabilirea programului pentru colectarea şi epurarea apei uzate, atât pentru operatorii de apă, cât şi pentru consiliile locale din judeţele Constanţa şi Tulcea.
La dezbatere au participat reprezentanţi ai ABADL, beneficiarii serviciilor de gospodărire a apelor vizaţi (operatori regionali şi locali de apă) precum şi reprezentaţi ai primăriilor, agenţiilor de protecţia mediului şi ONG-uri de mediu.
Temele dezbătute au vizat urmatoarele subiecte:
- identificarea aglomerarilor umane şi a modului cum au evoluat acestea în perioada 2008-2013
- aspecte privind respectarea legislaţiei în vigoare.
- situaţia racordării populaţiei la sistemele de alimentare cu apă, canalizare şi staţii de epurare
- progrese în implementarea programului de măsuri stabilit pentru primul ciclu de planificare (2009-2015)
- măsurile ce trebuie implementate în cel de al II lea ciclu (2016-2020) pentru reducerea poluării provenite din aglomerările umane
- identificarea surselor de finanțare ale măsurilor pentru alimentarea cu apă şi a celor de colectare și epurare a apelor uzate în perioada 2016-2020.
Această dezbatere publica face parte din procesul de consultare a factorilor implicaţi, şi vizează “Programele de măsuri pentru reducerea poluării cauzate de aglomerările umane, la nivelul Spatiului Hidrografic Dobrogea-Litoral”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii