Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ileana Şipoteanu, floarea de colţ a Dobrogei, s-a născut pe 22 iulie

ro

22 Jul, 2016 00:00 3485 Marime text


Este născută pe 22 iulie, în judeţul Argeş, şi i se spune „Floare de Colţ”, chiar dacă trăieşte, de mulţi ani, la Constanţa, la malul mării. Astăzi, Ileana Şipoteanu, cunoscuta interpretă de muzică uşoară, împlineşte 49 de ani!
 
Despre începuturile activităţii muzicale, Ileana Şipoteanu spunea într-un interviu: „În 1985, când am venit la Piteşti, nu bănuiam că voi cânta vreodată. Am fost într-un fel împinsă de la spate... Tata a fost cel care m-a dus la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Piteşti, unde, o dată pe săptămână, marţea, veneam la cursuri, deoarece în paralel făceam şi liceul din Rucăr. Doamna Cornelia Voica, cunoscută ca o profesoară de canto foarte exigentă, mi-a îndrumat paşii spre lumea muzicii.”
 
Ileana Şipoteanu are numeroase apariţii pe canalele româneşti de radio şi televiziune, peste 100 de cântece înregistrate, prezenţă în concerte şi spectacole de revistă ale teatrelor muzicale „Constantin Tănase“ (Bucureşti), „Nicolae Leonard“ (Galaţi) şi „Majestic“ (Ploieşti).
 
În decursul frumoasei cariere, pentru talentul ei, Ileana Şipoteanu a fost distinsă cu numeroase premii, trei ani consecutiv obţinând premiul „Doina Badea“ la Festivalul Teatrelor de Revistă. Dintre melodiile artistei, amintim „Ce mult te-am iubit“, „Cine mi-a luat iubirea“, „Ai venit prea târziu“, „Rendez-vous“, „Îmi cântă marea“, „Eşti iubirea vieţii mele“.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii