Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vinariţa combate migrena şi insomnia

ro

21 Aug, 2014 13:22 3708 Marime text
Vinariţa sau tămâioasa este o plantă erbacee cu frunze aromate care emană un miros plăcut ca de vanilie. În scop terapeutic, se folosesc părţile aeriene ale plantei, care conţin vitamine, lipide, pigmenţi, substanţe cumarinice anticoagulante, uleiuri eterice. 
 
Utilizată sub formă de ceai, decoct sau tinctură, vinariţa are proprietăţi calmante, antiseptice, antispastice, relaxante, diuretice, colagoge, diaforetice, tonice şi de stimulare a digestiei. Această plantă este folosită ca sedativ în cazuri de insomnie, în calmarea migrenelor, ameliorarea afecţiunilor digestive, în tratamentul bolilor de ficat şi rinichi, în calmarea stărilor nervoase, în cazuri de hipertensiune arterială şi insuficienţă hepatică. Vinariţa ajută digestia, stimulează circulaţia sângelui, este benefica în tratarea tahicardiei şi a tulburărilor menstruale.  
 
Totodată, vinariţa este apreciată pentru efectele sale calmante, de înlăturare a stresului şi a stărilor depresive, a crampelor şi durerilor articulare, dar şi pentru proprietăţile benefice asupra tractului urinar, în eliminarea pietrelor la rinichi şi vindecarea infecţiilor urinare. Această plantă contribuie în prevenirea formării celulelor anormale ale tumorilor canceroase.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii