Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Varza Kale, mai puţin cunoscută în România

ro

29 Aug, 2014 15:13 2569 Marime text
Kale este înrudită cu varza cunoscută de noi. Deşi în România nu este foarte populară, varza Kale este o legumă extrem de consumată şi cunoscută în Asia, America şi Europa, şi conţine vitaminele A, B, E, C şi K, fier, calciu, luteină, magnan, fosfor, betacaroten, antioxidanţi, potasiu, magneziu, proteine. E foarte bogată în fibre, are un conţinut mic de calorii şi inhibă absorbţia de iod în organism.
 
Consumul frecvent de varza Kale întăreşte sistemul imunitar, protejează organismul împotriva cancerului, diminuează nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge, încetineşte procesul de îmbătrânire al creierului, protejează împotriva tumorilor şi sclerozei. Varza Kale reţine acizii graşi biliari în intestine, este indicată în dieta celor cu hipercolesterolemie şi are efecte anticancerigene. Fiind bogată în antioxidanţi, varza Kale contribuie la combaterea stresului oxidativ, dar şi în detoxifierea organismului, creşte imunitatea, tratează răcelile, infecţiile şi, totodată, menţine sănătatea ochilor şi tinereţea pielii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii