De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
17:10 24 01 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Un remediu natural care oferă rapid senzaţia de saţietate

ro

17 Jul, 2015 00:00 478 Marime text
Anghinarea, o legumă de origine mediteraneană, este sănătoasă şi recomandată datorită calităţilor sale nutriţionale. Are un conţinut bogat de insulină, o substanţă care îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, ajută la stimularea sistemului imunitar şi creşte asimilarea calciului şi magneziului în organism. Această legumă, de asemenea, mai conţine fibre alimentare, vitaminele A, B, C, E şi K, dar şi minerale, precum calciu, fier, potasiu, fosfor şi iod. Anghinarea are proprietăţi antioxidante, diuretice, detoxifiante şi coleretice, fiind un aliment alcalinizant, care favorizează diminuarea efectelor negative ale alimentelor acidifiante, cum ar fi carnea.
 
Consumul de anghinare are capacitatea de a scădea riscul apariţiei cancerului de colon. Pe de altă parte, oferă rapid senzaţia de saţietate, stimulează secreţia biliară şi scade nivelul de colesterol. Totodată, anghinarea stimulează dezvoltarea bifidobacteriilor şi permite combaterea bacteriilor patogene. Datorită conţinutului bogat în antioxidanţi, precum compuşi fenolici şi antocianine, această legumă reduce daunele provocate de radicalii liberi. În plus, are proprietăţi diuretice şi este utilă persoanelor care vor să scadă în greutate. Infuzia din frunze de anghinare este eficientă pentru stimularea ficatului. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii