Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Detoxifiere de toamnă cu ceaiuri

ro

09 Sep, 2015 00:00 1890 Marime text
Pentru o detoxifiere optimă a organismului, ceaiurile din plante sunt foarte eficiente. În timpul curei de detoxifiere, ele se beau neîndulcite, proaspete şi călduţe. Ceaiul de coada calului, de exemplu, are proprietăţi antimicrobiene, ajută la eliminarea toxinelor din sânge şi la tratarea colicilor renale şi biliare. Şi ceaiul de anghinare are acţiune diuretică, ajută procesul de digestie şi accelerează eliminarea toxinelor. În plus, acest ceai are şi efect tonic hepatic şi ajută la scăderea colesterolului. Se bea cu înghiţituri mici, cu 30 de minute înaintea meselor principale.
 
Ceaiul de urzică, la rândul lui, elimină apă acumulată în ţesuturi şi ajută la detoxifierea organismului de substanţe chimice şi metale grele. Se bea câte două-trei căni pe zi.
Ceaiul din frunze de mesteacăn are puternice efecte detoxifiante, contribuie la eliminarea acidului uric, reduce retenţia de apă, ajută la eliminarea calculilor renali, reduce colesterolul şi favorizează eliberarea căilor respiratorii. Se bea câte două căni pe zi. De asemenea, şi ceaiul de păpădie are efecte depurative, diuretice, sudorifice şi laxative, contribuind la detoxifierea organismului. Ceaiul de brusture, datorită conţinutului mare de mucilagii, ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv, reduce nivelul de zahăr din sânge, dar şi nivelul colesterolului. De asemenea, este un bun detoxifiant al ficatului şi vezicii biliare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii