Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:39 22 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceaiul de anghinare, recomandat persoanelor care vor să slăbească

ro

03 Sep, 2014 14:59 1894 Marime text
Ceaiul de anghinare este produs din frunzele şi florile legumei cu acelaşi nume şi are numeroase proprietăţi curative asupra organismului, precum şi un conţinut mare de vitamine şi minerale. De asemenea, conţine şi mangan, fosfor, fier, proteine, antioxidanti şi cinarină, un tip de potasiu foarte puternic, care are numeroase beneficii pentru sănătate.
 
Datorită proprietăţilor antibacteriene, antioxidante, diuretice şi antiinflamatorii, ceaiul de anghinare întăreşte sistemul imunitar, detoxifică organismul şi previne infecţiile şi alte afecţiuni, fiind benefic şi în prevenirea şi tratarea infecţiilor fierii, rinichilor şi ficatului. De asemenea, acest ceai contribuie la tonifierea musculaturii, la menţinerea unui tonus fizic sănătos, accelerează eliminarea colesterolului şi a toxinelor, reduce efectele nocive ale alcoolului şi asigură funcţionarea corectă a ficatului.
 
Totodată, ceaiul de anghinare reduce şi stabilizează nivelul de zahăr din sânge, este util în tratarea indigestiilor, facilitatează secreţia de sucuri digestive, stimulează apetitul alimentar. În acelaşi timp, este benefic şi în tratarea problemelor gastrointestinale, precum greaţa, voma, diareea, constipaţia, arsurile stomacale, balonarea sau durerile stomacale.

Ceaiul de anghinare este recomandat persoanelor care vor să slăbească, deoarece reduce excesul de grăsime din organism, conferă saţietate, este un diuretic natural şi previne retenţia de apă. Prin consumul de ceai de anghinare, pot fi prevenite afecţiuni cardiovasculare, cum ar fi arteroscleroza.

Ti-a placut articolul?

Comentarii