Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Calităţile terapeutice ale ceaiului de anghinare

ro

10 Mar, 2015 14:44 1531 Marime text
Anghinarea reprezintă planta perfectă pentru aproape orice. Originară din Etiopia, această plantă este erbacee, perenă, conţine vitamine, minerale şi fibre, şi poate fi consumată în mâncare sau sub formă de ceai. Anghinarea are proprietăţi coleretice, colagoge, hepatoprotectoare, laxative, vasodilatatoare, cardioprotectoare şi antialergice.
 
Ceaiul de anghinare este recunoscut pentru proprietăţile sale diuretice, iar acesta contribuie la reglarea zahărului din sânge, protejează şi detoxifică ficatul şi bila, reduce nivelul colesterolului, elimină toxinele din corp, stimulează digestia şi ajută la arderea grăsimilor, prevenind şi retenţia de apă. Acest ceai, de asemenea, contribuie la producerea şi la eliminarea bilei, la protejarea şi la regenerarea celulei hepatice. În plus, ceaiul de anghinare favorizează întărirea sistemului imunitar, prevenind astfel infecţiile sau alte afecţiuni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii