Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tratamente naturiste pentru negi

ro

05 Sep, 2014 11:00 5027 Marime text
Negii sau verucii, în termen medical, sunt excrescenţe ale pielii care nu dor şi nu sunt cancerigene. Uneori, se vindecă de la sine, însă vindecarea durează destul de mult. Negii apar, în special, pe degete, dar şi în zonele genitale, pe gât şi chiar pe faţă. De asemenea, sunt umflături dure şi uscate, care se pot împrăştia. De obicei, negii sunt inofensivi.
 
Rostopasca, iarba de negi sau negelarita, este una dintre plantele indicate în tratarea negilor. În acest scop, se storc frunzele de rostopască şi se ung negii cu sucul rezultat, de trei ori pe zi, timp de o săptămână sau până când dispar. La fel de eficientă este şi tinctura de rostopască. Un alt remediu naturist este aloe vera, de la care se foloseşte sucul gelatinos al frunzelor.
 
Coaja nucilor verzi este utilizată pentru îndepărtarea negilor. Se freacă negii cu coaja verde a nucilor de mai multe ori. Totodată, uleiul de ricin se aplică pe negi, sub formă de comprese, timp de 20 de zile sau până când negii dispar. Unguentul cu venin de albine este unul dintre cele mai puternice remedii împotriva negilor de orice natură, în timp ce albuşul de ou aplicat seara, înainte de culcare, timp de zece zile, usucă negii. Şi usturoiul zdrobit aplicat pe negi este extrem de eficient.
 
Vitaminele A şi C au un efect benefic asupra negilor, prin ungerea zonelor afectate cu pasta obţinută prin înmuierea unei tablete de vitamina C în câteva picături de apă sau în vitamina A. Totodată, sucul de smochine este un alt remediu eficient, fiind extras din fructele proaspete, abia coapte, şi aplicat pe negi de mai multe ori pe zi, timp de două săptămâni. Alte remedii naturiste recomandate sunt propolisul şi uleiul esenţial de turmeric. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii