Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tarhonul favorizează eliminarea toxinelor din organism

ro

22 Aug, 2014 10:23 2098 Marime text
Tarhonul este un condiment foarte aromat, cunoscut pentru aroma sa unică de anason, combinată cu o uşoară tentă de vanilie şi de la care, în scop fitoterapeutic, se foloseşte partea aeriană a plantei. Frunzele de tarhon au un conţinut bogat de vitamine, săruri minerale, iod, calciu, fier, cupru, magneziu, potasiu, fosfor, acid folic, uleiuri volatile şi substanţe amare. Această plantă are acţiuni stomahice, carminative, diuretice şi expectorante. 

Tarhonul contribuie la regenerarea ficatului, la eliminarea toxinelor din organism, ajută în problemele de digestie, eliminând crampele stomacale. De asemenea, ajută organismul care prezintă retenţie de lichide sau apetit scăzut, calmează durerile de dinți şi este benefic persoanelor cu insomnii.
Ceaiul de tarhon favorizează eliminarea paraziţilor intestinali, contribuie la o mai bună digestie, previne tensiunea ridicata şi este un bun sedativ.

Totodată, tarhonul reglează şi stimulează funcţia gastrică şi ajută la asimilarea substanţelor nutritive, fiind recomandat persoanelor cu tulburări digestive, dar şi în tratarea aerofagiilor, balonărilor, constipaţiei, gastritelor, anorexiei, flatulenţei, dispepsiei şi sughiţului. În acelaşi timp, tarhonul este recomandat persoanelor care urmează un regim fără sare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii