Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stânjenelul, rol în regenerarea ficatului

ro

08 Jul, 2014 14:27 1558 Marime text
Stânjenelul sau irisul este o plantă cu floare albastră de la care, în scop terapeutic, se folosesc florile şi rizomi şi care conţine ulei eteric, esteri, glucozide, amidon, mucilagii şi săruri minerale.
 
Rădăcina de stânjenel este recomandată în tratarea acneei, a eczemelor, dar şi a rănilor. De asemenea, rădăcina de stânjenel are proprietăţi laxative, vomitive, diuretice şi antiseptice, fiind indicată în tratarea tusei, deoarece are proprietăţi expectorante şi emoliente. Totodată, mai poate fi folosită în tratarea afecţiunilor respiratorii, datorită efectului antiseptic pe care îl are, dar şi în tratarea afecţiunilor dermatologice.
 
Stânjenelul are efect antispastic şi cicatrizant, măreşte cantitatea de urină eliminată, fiind foarte util în cazul ascitei. Această plantă elimină spasmele, poate vindeca afecţiunile hepatice şi cele digestive şi regenerează ficatul. Totodată este un tonic capilar, ce ajută la tratarea alopeciei şi a calviţiei. Stânjenelul mai poate fi folosit şi în tratarea altor afecţiuni, precum astm, bronşită, arsuri, bătături, colici abdominali, constipaţie, pecingine şi tumori.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii