Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 26 07 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Trifoiul roşu, util în detoxifierea organismului

ro

29 Aug, 2014 00:00 3141 Marime text


Trifoiul roşu este una dintre cele mai importante surse de isoflavone din natură. Isoflavonele sunt fitoestrogeni asemănători estrogenului uman, dar mai slabi, care aduc numeroase beneficii în prevenirea bolilor.

Trifoiul roşu are un conţinut ridicat de zinc, seleniu, biotină şi acid pantotenic, are efect benefic asupra pielii, părului şi metabolismului, fiind recomandat în detoxifiere. În scop terapeutic, se folosesc florile de culoare roz-deschis sau roşu-purpuriu, grupate în inflorescenţe, care se culeg din mai şi până în septembrie, preparate sub formă de ceai sau pulbere. Tratamentul cu flori de trifoi roşu este recomandat în tratarea afecţiunilor uterine, a astmului, bolilor renale, colicilor abdominali, reumatismului, gutei, spondilozei anchilozante, tusei persistente şi alergiilor.

În cazul spondilozei anchilozante, se pot face şi băi cu trifoi roşu. În cinci litri de apă, se pun 100-200 de grame de plantă şi se lasă să fiarbă timp de cinci minute. Ulterior, după strecurare, soluţia obţinută se toarnă în apa de baie. De asemenea, trifoiul roşu are efecte antiinflamatorii şi diuretice, curăţă organismul şi sângele de toxine, limitează infecţiile, elimină crizele de astm, ameliorează durerile reumatice, înlătură colicile.
În mierea de trifoi roşu, se regăsesc toate principiile active din flori ca vitamine, minerale şi glucide. Pe lângă proprietăţile ei expectorante, antiseptice, depurative şi diuretice, mierea de trifoi contribuie la fixarea calciului în oase.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii