Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Tratamente naturiste pentru tratarea amigdalitei

ro

16 Jul, 2014 00:00 2000 Marime text
Amigdalita sau faringita este caracterizată de inflamarea acută sau cronică a amigdalelor palatine şi se manifestă prin dureri intense la înghiţire, dureri de cap, febră, lipsa poftei de mâncare, precum şi o stare generală proastă. Persoana care are amigdalită trebuie să se spele pe dinţi foarte des, pentru a nu permite microbilor să se înmulţească.
 
Printre tratamentele naturiste folosite în cazul amigdalitei se află salvia, gheara pisicii, cimbrul şi echinaceea. Salvia are proprietăţi antiseptice şi antiinflamatoare, iar pentru tratarea amigdalitei se foloseşte infuzie, preparată din două linguriţe de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Cu această infuzie se face gargară, din două în două ore.
Gheara pisicii stimulează fagocitoza şi reactivitatea celulelor imunitare ce luptă cu viruşii, dar şi cu bacteriile. Preparatele din gheara pisicii ajută la tratarea amigdalitei datorită proprietăţilor sale antivirale, antiinflamatorii şi antioxidante.
 
Cimbrul, o plantă antiseptică şi antibacteriană, este indicată în special în tratarea amigdalelor cu puroi. Se face o infuzie din două linguri de plantă uscată la o cană de apă şi se face gargară la fiecare două ore. Echinaceea stimulează distrugerea bacteriilor şi a viruşilor de către celulele albe din sânge. Ea  ajută la eliminarea infecţiilor persistente şi măreşte rezistenţa la infecţii. Se ia o linguriţă de pulbere de echinaceea, obţinută prin măcinarea plantei uscate, de trei ori pe zi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii