Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste împotriva arsurilor solare

ro

16 Aug, 2014 00:00 2027 Marime text
Expunerea îndelungată la razele soarelui sau la ore nepotrivite poate duce la apariţia unor arsuri ale pielii, care provoacă mâncărimi şi umflături. Pentru calmarea durerii, atenuarea roşeţii şi regenerarea ţesutului se pot folosi diverse remedii naturiste.
 

De exemplu, pentru arsurile de pe pleoape sau de pe faţă sunt recomandate compresele cu pliculeţe de ceai verde, aplicate timp de 20 de minute. Masajul zonelor afectate cu gel de aloe vera reprezintă un remediu extrem de eficient în cazul arsurilor solare. Oul bătut, în care s-au adăugat trei linguri de miere şi trei de extract de hamamelis, calmează, hidratează şi regenerează ţesuturile.
 
Pentru a răcori pielea inflamată, se aplică comprese cu apă rece, de mai multe ori, până se observă o îmbunătăţire. Compresele cu acetat de aluminiu, împiedică mâncărimea şi contribuie la hidratarea pielii, în timp ce oţetul adăugat în apa de baie va ameliora durerea.
Un alt remediu eficient şi care se află la îndemâna oricui este iaurtul, în timp ce, pentru a diminua frecarea pielii de aşternuturi, se presară pudră de talc pe acestea. De asemenea, cuburile de gheaţă pot ameliora durerea, dar, înainte de a fi aplicate pe arsuri, se recomandă înfăşurarea lor într-un prosop.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii