Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
03:55 25 07 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Proprietăţile benefice ale condimentelor

ro

17 Jan, 2016 00:00 639 Marime text
Ierburile aromatice au numeroase proprietăţi medicinale, de la calmarea stomacului deranjat până la uciderea celulelor canceroase. Tumernicul, de exemplu, este o mică plantă originară din India şi a cărei rădăcină este folosită pentru aromarea diverselor preparate. Această mirodenie reduce inflamaţia, luptă împotriva depresiei, elimină riscul apariţiei diabetului şi a afecţiunilor cardiovasculare. De asemenea, luptă împotriva unui număr de 581 de afecţiuni cunoscute, printre care şi cancerul.

Şi busuiocul este o plantă folosită des în bucătăria mediteraneeană, deoarece oferă multe beneficii sănătăţii organismului. Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, acest condiment luptă eficient împotriva infecţiilor grave. Busuiocul conţine un nivel ridicat de flavonoizi, substanţe ce au o eficienţă crescută în menţinerea şi sporirea sănătăţii oculare. Rădăcina de ghimbir oferă beneficii importante sănătăţii organismului. Are proprietăţi uimitoare de calmare a digestiei, luptă împotriva cancerului, a inflamaţiilor şi stimulează sistemul imunitar.

Ceaiul de ghimbir poate calma durerile în gât, durerile de stomac şi este foarte eficient în caz de răceală. Oregano este un condiment foarte bogat în vitamina K şi în mangan, dar şi în fitonutrienţi şi în antioxidanţi. Această mirodenie promovează scăderea în greutate, sănătatea sistemului digestiv, combaterea agenţilor patogeni şi ameliorarea durerii. Mărarul calmează intestinele iritate, normalizează scaunul şi luptă împotriva infecţiilor microbiene, întăreşte oasele şi dinţii, ajută în caz de sughiţ şi insomnie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii