Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Efectele nocive ale consumului produselor de tip fast-food asupra sănătăţii

ro

24 Jun, 2014 00:00 4202 Marime text
Fast-food-ul prinde din ce în ce mai mult teren în alimentaţia de zi cu zi, numărându-se printre preferinţele culinare ale multor persoane.
Printre efectele nocive ale acestui tip de mâncare se numără obezitatea, bolile de inimă, tulburări precum dislexie şi deficit de atenţie. Produsele fast-food conţin un număr ridicat de calorii, în principal grăsimi saturate, glucide şi foarte multă sare, care duc la dereglarea metabolismului şi la acumularea în depozite a acestor substanţe, efecte care, pe termen lung, contribuie la apariţia unor probleme serioase de sănătate.
De asemenea, consumul acestor alimente nesănătoase are şi alte consecinţe, cum ar fi durerile de cap şi migrenele, cauzate de monoglutamatul de sodiu, substanţă utilizată pentru a intensifica aroma şi a ascunde gustul ce rămâne în urma procesării.
Pe lângă acestea, aditivii şi coloranţii, folosiţi pentru a oferi un aspect mai atrăgător produselor, sunt extrem de nocivi pentru organism. Dacă sunt consumate în mod regulat, produsele fast-food au efecte negative asupra bunei-dispoziţii, iar persoanele care preferă acest tip de mâncare, cu un nivel ridicat de grăsimi şi zahăr, au multe şanse să sufere de depresie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii