Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De la tratarea constipaţiei la combaterea arsurilor solare, iată beneficiile caiselor!

ro

02 Jun, 2016 00:00 1546 Marime text


Indiferent că le mănânci în stare naturală sau în prăjituri, caisele conţin o cantitate suficientă de fier ce îţi aduce numeroase beneficii. Caisele mai au în compoziţia lor vitamine din complexul B, vitaminele E şi K, calciu, magneziu, fosfor, precum şi urme de cupru, zinc, seleniu şi mangan. Deoarece sunt bogate în pectină şi celuloză, aceste fructe reprezintă un remediu excelent în tratarea constipaţiei. Digestia poate fi îmbunătăţită în mod considerabil în urma consumului de caise, datorită reacţiei de tip alcalin pe care acest fruct o poate provoca în interiorul organismului.
 
Este bine de ştiut faptul că arsurile provocate de expunerea îndelungată la soare pot să fie combătute cu ajutorul sucului de caise, ce se aplică prin tamponare uşoară. Pe de alte parte, tot acest suc, în amestec cu mierea de albine, poate să scadă febra mare şi chiar să conducă la eliminarea substanţelor toxice din corp.
 
De asemenea, sucurile naturale din caise calmează sistemul digestiv, stimulează metabolismul şi absorbţia elementelor nutritive. Miezul de caise poate fi folosit ca remediu natural pentru persoanele care suferă de afecţiuni respiratorii, precum astmul, bronşita sau tusea cronică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii