De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
08:08 27 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Consumat rece, este un deliciu! Şi unde mai pui că aduce beneficii uimitoare

ro

08 Aug, 2016 00:00 995 Marime text


Consumat rece, reprezintă o adevărată delicatesă. Şi unde mai pui că aduce beneficii uimitoare pentru sănătate. Vorbim despre pepenele galben, ideal pentru o zi fierbinte de vară! „Pepenele galben cu miezul galben-portocaliu (de tip Cantaloupe) conţine mai puţină apă comparativ cu cel roşu şi puţin mai mult zahăr (8 g/100g) decât pepenele galben cu miezul galben-verde (de tip Honeydew) (4g/100 g), dar acest lucru nu înseamnă că cei suferinzi de diabet nu au voie să se bucure de el; consumul unei felii de pepene galben nu le va face rău”, subliniază nutriţionistul Flavia Manole, conform csid.ro. 100 de grame de pepene galben conţin 36,7 miligrame de vitamina C, respectiv 61% din necesarul zilnic de care are nevoie organismul.
 
Fiind o sursă bună de acid folic, acest fruct poate preveni anemia şi malformaţiile congenitale. Potrivit Institutului Linus Plauling, carotenoizii din pepenele galben diminuează riscul de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare, dar şi a unor tipuri de cancer. Sucul de pepene galben potoleşte setea, calmează sistemul nervos şi detoxifică organismul. Datorită conţinutului ridicat de vitamina K, pepenele galben este un tonic natural pentru ten, încurajând circulaţia sângelui şi regenerarea rapidă a celulelor pielii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii