Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de pepene galben

ro

25 Jul, 2020 00:00 4722 Marime text

Este vremea lui, este pe toate drumurile și de aceea ar fi bine de știut care sunt beneficiile consumului de pepene galben, care mai are și o mare capacitate de a ne răcori, fiind ideal în anotimpul cald, pentru băuturi răcoritoare. Pentru că este compus din 90% apă și nu are foarte multe calorii, pepenele galben este aliatul siluetei.
 
Fără îndoială, există puține alimente care au un conținut caloric scăzut și, pe deasupra, să aibă și o concentrație de 90% de apă. Unul dintre fructele care dețin aceste proprietăți este pepenele galben, numit și cantalup.
 
Printre nutrienții pe care-i conține, putem evidenția vitaminele A și E, care ajută persoanele care se confruntă cu pielea uscată. Tot pepenele galben acționează că un laxativ, diuretic (ideal pentru a elimina toxinele din organism) și ajută la neutralizarea acidității din organism.
 
Desigur, nu trebuie să uităm nici de conținutul sau ridicat de betacaroten, atât timp cât vom alege pepeni cu pulpă de culoare portocalie.
 
Consumul de pepene galben previne apariția petelor de pe piele, datorită stimulării procesului de eliminare a toxinelor din organism. Multe dintre petele care apar pe piele sunt consecință toxinelor care se găsesc în corpul nostru. În pepenele galben găsim fibre și minerale precum potasiu, calciu și zinc.
 
Consumul de pepene galben previne guță, artrită și nivelurile ridicate de colesterol. Dacă v-am convins de beneficiile pepenelui galben și credeți că nu consumăți suficient de mult în stare crudă, îl puteți consuma în smoothie. Așa va asigurați că beneficiați de toate vitaminele și mineralele pe care acesta îl conține. Rețeta de astăzi este una simplă, dar de efect!
 
Sursa text și foto: doc.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii