Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Celulita, combătută cu remedii naturale şi simple

ro

11 Aug, 2014 00:00 1658 Marime text
Celulita, una dintre cele mai frecvente probleme estetice ale femeilor, poate fi eliminată cu ajutorul unor ingrediente simple, naturale şi care se află la îndemâna oricui. În acest sens, datorită proprietăţilor antiinflamatorii, curative şi de activare a circulaţiei sanguine, amintim de muşeţel, care favorizează eliminarea toxinelor din epidermă. În urma masării zonelor afectate cu ulei şi tinctură de muşeţel, pielea devine mult mai fermă, dar şi netedă, iar celulita dispare. 
 
Cafeaua, un remediu popular natural în ceea ce priveşte combaterea celulitei, conţine cofeină, care stimulează circulaţia la nivelul pielii şi îndepărtează toxinele din zona afectată. În acest caz, zaţul de cafea se amestecă cu ulei de măsline şi se masează zona afectată de celulită.
Cremele anticelulitice preparate din iederă, sovârf, creţuşcă şi gălbenele, amestecate cu lanolină, au proprietăţi nutritive, revitalizante şi antiseptice. Masajul cu ulei de măsline, în care s-a adăugat suc de lămâie şi de grapefruit, este indicat în tratarea celulitei. După masaj, se aplică comprese cu decoct din frunze de iederă, viţă-de-vie, soc, rădăcini de creţuşcă şi cartofi raşi, deoarece acestea au rolul de a stimula circulaţia sanguină şi de a proteja reţeaua vaselor capilare.
 
La fel de eficient este extractul din seminţe de struguri, care stimulează sinteza colagenului şi consolidează ţesutul conjunctiv. De asemenea, contribuie la o bună circulaţie a sângelui şi are proprietăţi antioxidante. Masajul cu zahăr şi ulei îndepărtează aspectul de coajă de portocală al pielii, deoarece zahărul acţionează ca exfoliant, în timp ce uleiul lasă pielea fină şi mătăsoasă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii