Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cele mai frecvente cauze ale leşinului

ro

25 Sep, 2014 00:00 2181 Marime text
Leşinul reprezintă pierderea cunoştinţei care apare din cauza lipsei sau diminuării fluxului de sânge ce ajunge la creier. Leşinul poate fi precedat de confuzie, instabilitate sau de senzaţia că lucrurile se învârt în jurul persoanei. Acesta poate fi însoţit de alte simptome, precum greaţă cu sau fără vărsături, transpiraţii şi tremurături.

Printre cele mai frecvente cauze ale leşinului se numără scăderea bruscă a tensiunii arteriale (când o persoană se ridică brusc în picioare), foamea, nivelul scăzut al glucozei din sânge, deshidratarea, afecţiunile cardiace, sentimentele de anxietate, panică şi frică, tusea excesivă sau violentă, dar şi efectele adverse ale unor medicamente, precum antihipertensivele, antialergicele şi antidiabeticele.

De asemenea, există şi afecţiuni grave ce provoacă leşinul. Dintre acestea, amintim hemoragia cerebrală, tumorile cerebrale, cetoacidoza diabetică, leziunile craniene, infarctul miocardic, convulsiile, pierderea unei cantităţi importante de sânge şi accidentele vasculare cerebrale. Leşinul poate fi însoţit şi de alte simptome, precum ameţeală sau confuzie, tulburări de auz şi de vedere, durere sau senzaţie de presiune în piept şi paloare. În cazul în care leşinul este însoţit de convulsii, rigiditatea gâtului, dureri şi febră foarte mare, trebuie consultat urgent un medic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii