Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Bulimia - generalităţi şi simptome

ro

28 Aug, 2014 00:00 2002 Marime text
Bulimia este considerată o tulburare emoţională. Deşi, la prima impresie, pare o problemă legată de corp şi de greutatea corporală, tulburările comportamentului alimentar ţin de emoţii, relaţii, gândire şi comportament, adică de starea psihică.

Bulimia se manifestă prin vărsături autoprovocate, sport practicat în exces, folosirea laxativelor, a ceaiurilor pentru slăbit, a diureticelor, efectuarea clismelor, dar şi prin nelinişte, agitaţie, dificultăţi de adaptare şi de comunicare, ce pot duce chiar la izolare. De asemenea, persoanele care suferă de bulimie pot prezenta episoade de mâncat compulsiv, în timpul cărora consumă o cantitate mare de alimente.
 
Aceste manifestări se desfăşoară, de obicei, în secret, de cele mai multe ori trecând mult timp până când cineva apropiat observă că ar putea exista o problemă. Chiar dacă este descoperită, persoana în cauză va nega în mod categoric existenţa vreunei probleme de acest gen.
Printre semnele prezente în tulburările de comportament alimentar, care pot fi observate de cei apropiaţi, se numără consumul exagerat al apei, folosirea toaletei imediat după masă, înroşirea sau lăcrimarea ochilor, în special după folosirea toaletei, utilizarea laxativelor sub scuza constipaţiei.
 
O persoană este considerată bulimică dacă prezintă, în medie, două crize pe săptămână, pe parcursul a cel puţin trei luni. Diagnosticul poate fi pus doar de către medicul psihiatru, în urma unei consultaţii psihiatrice. Tot medicul este cel care va recomanda ce tratament trebuie urmat. Pentru a depăşi aceste tulburări, persoanele bulimice au nevoie de ajutor specializat, această tulburare emoţională putând fi abordată prin psihoterapie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii