Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rădăcina de unicorn – beneficiile unei plante mai puţin cunoscute

ro

22 Sep, 2014 10:20 3184 Marime text
Unicornul este o plantă perenă întâlnită în Statele Unite, în special în delta râului Mississippi, de la care, în scop terapeutic, se foloseşte rădăcina ce conţine saponine steroidice, care au efecte benefice asupra ovarelor.
 
Rădăcina de unicorn are proprietăţi diuretice, antihelmintice, emenagoge, estrogenice, laxative, uterotonice şi ocitocice. Această plantă stimulează secreţia de hormoni ovarieni, fiind deosebit de utilă în menopauză sau după histerectomie, dar şi în vindecarea disfuncţiilor organelor genitale feminine. De asemenea, este recomandată în anemie, anorexie, constipaţie, dispepsie, indigestie, colici, endometrioză, metrită, leucoree, spermatoree, retenţie de apă, parazitoze, dismenoree, disfuncţii menstruale, afecţiuni ale prostatei, infertilitate (atât la femei, cât şi la bărbaţi), atonie a tractului urinar.
 
Totodată, rădăcina de unicorn este folosită pentru endometrioză, dezechilibru hormonal, chisturi ovariene, greţurile de dimineaţă, dar şi pentru tratarea prolapsului uterin. Această plantă reprezintă un tonic pentru organele reproducătoare, în special pentru femeile care vor să rămână însărcinate sau să prevină o pierdere de sarcină. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii