Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mierea de lavandă, multiple beneficii pentru sănătate

ro

26 Sep, 2014 10:06 10019 Marime text
Mierea de lavandă, unul dintre cele mai parfumate sortimente de miere, combate epuizarea fizică şi cea intelectuală. În cazul ei, albinele adună în medie  67 de tipuri de polen. Parfumul şi aroma sunt chiar cele ale florii de lavandă. Un alt lucru care deosebeşte această miere de alte tipuri se referă la granulaţia extrem de fină pe care o prezintă. Timpul de cristalizare al mierii de lavandă este de câteva luni.
 
Mierea de lavandă este un concentrat energizant de glucide (zaharuri), predominând fructoza şi glucoza. De asemenea, mai conţine şi zaharoză în cantitate mică, apă (maxim 20%), acizi organici şi enzime. Mierea de lavandă are un conţinut mic de substanţe minerale. Proprietăţile sale terapeutice şi curative o recomandă în corectarea carenţelor nutriţionale, în convalescenţe după diverse boli şi în hepatite.
Consumul acestui tip de miere creşte cantitatea de antioxidanţi polifenolici în organism, tratează oboseala cronică, afecţiunile pulmonare, insomniile şi migrenele. Totodară, este utilă pentru dezinfectarea rănilor, cicatrizarea rapidă, refacerea pielii arsă de soare, ameliorarea reumatismului şi a durerilor musculare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii