Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Melasa, un înlocuitor ideal al zahărului

ro

20 Jun, 2014 16:52 4617 Marime text
Melasa, un sirop dens şi vâscos de culoarea caramelului, este obţinută în timpul prelucrării sfeclei sau trestiei de zahăr. Melasa conţine minerale esenţiale, precum calciu, magneziu, mangan, potasiu, cupru, fier, fosfor, crom şi sodiu, vitamina B6, tiamină şi riboflavină, carbohidraţi, zaharuri şi antioxidanţi.
Beneficiile melasei cuprind o arie mare de probleme de sănătate, cum ar fi anemia, durerile de cap, stresul, diabetul, afecţiuni ale prostatei, constipaţia şi diverse boli de piele. Consumul de melasă ajută la funcţionarea normală a sistemului nervos, având un rol important în autovindecare, menţinerea unui nivel normal al hemoglobinei şi formarea unor celule noi în organism.
De asemenea, contribuie la îmbunătăţirea sistemului osos, a echilibrului electrolitic şi la menţinerea sănătăţii părului. Conţinutul mare de antioxidanţi, care se găseşte în melasă, oferă protecţie împotriva daunelor oxidative, asociate cu cancerul, bolile degenerative şi cardiovasculare.
Proprietăţile antiinflamatorii şi antioxidante fac din melasă un produs folosit în tratarea nevralgiilor şi  a bolilor reumatice. Melasa ajută la vindecarea rănilor cauzate de arsuri sau alte afecţiuni ale pielii, în special acneea, datorită efectului de regenerare a ţesuturilor.
Concluzionând, melasa este o alternativă mult mai sănătoasă decât zahărul rafinat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii