Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lipicioasa combate infecţiile urinare

ro

19 Sep, 2014 13:36 2656 Marime text
Lipicioasa, o plantă erbacee anuală, care creşte sub forma unor buruieni, conţine flavonoide, tanini, cumarine, asperulozid, acid citric şi substanţe minerale. Această plantă are efecte detoxifiante, antispastice, diuretice, tonice şi antireumatice, fiind cunoscută pentru efectele de combatere a obezităţii, pentru tratarea afecţiunilor cutanate, amigdalitei şi faringitei.
 
Lipicioasa este folosită ca sedativ sau sudorific în reumatism sau în spasme intestinale şi abdominale, pentru vindecarea litiazei urinare (pietre la nivelul tractului urinar), a infecţiilor urinare, inflamaţiilor rinichilor şi vezicii urinare. Datorită proprietăţilor sale, îmbunătăţeşte circulaţia limfei, fiind indicată în tratarea afecţiunilor pielii, cauzate de o funcţie limfatică deficitară, care duce la eliminarea necorespunzătoare a toxinelor din organism, dar şi în tratamentul eczemelor, psoriazisului şi dermatitei seboreice.
 
De asemenea, lipicioasa protejează organismul împotriva acţiunii radicalilor liberi şi previne hemoragiile. Lipicioasa se poate consuma sub formă de suc proaspăt, sevă sau sub formă de extracte lichide şi solide, tablete sau infuzii. Ceaiul din frunze de lipicioasă este folosit pentru uz intern şi extern, are proprietăţi tonice, revigorante, astringente, de purificare, antiinflamatorii, diaforetice, febrifuge, laxative şi diuretice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii