Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lintea, o sursă importantă de minerale

ro

19 Jun, 2014 17:19 1633 Marime text
Lintea, o legumă ce se găseşte în mai multe sortimente, este verde, roşie, brună, galbenă, mare, mică sau medie şi conţine vitamine din grupul B, şi anume B1, B2, B3, B5, B6, B9. Vitamina B9 are un mare aport în producera materialului genetic de ADN şi ARN, în buna funcţionare a sistemului nervos.
De asemenea, lintea conţine antioxidanţi, compuşi ce apară celulele de acţiunea nocivă a radicalilor liberi, cei care se fac răspunzători  cu apariţia afecţiunilor cardiovasculare şi a anumitor tipuri de cancer.
Totodată, lintea este o sursă importantă de minerale, precum fosfor, fier, zinc şi magneziu, care contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor şi dinţilor, la dezvoltarea şi regenerarea ţesuturilor şi la stabilizarea pH-ului sanguin, la formarea globulelor roşii în sânge şi la întărirea sistemului imunitar.
Fibrele ce intră în compoziţia lintei contribuie la echilibrarea nivelului de colesterol şi la încetinirea asimilării glucozei din alimente.
Lintea acţionează ca un antidepresiv, crescând buna dispoziţie, este un ajutor benefic pentru somn şi contribuie la rezistenţa osoasă şi previne tulburările digestive, cum ar fi constipaţia. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii