Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Graviola, fructul miraculos care luptă împotriva cancerului

ro

12 Jul, 2014 00:00 2541 Marime text
Fructul graviola, originar din America Centrală sau de Sud, creşte în copacul Guanabana, este alb, moale şi are seminţele mari şi negre. Graviola are un conţinut ridicat în vitamina C, în vitaminele din grupul B, dar şi în fibre dietetice. Acest fruct este cunoscut datorită celor 82 de chimicale Acetogenine pe care le conţine, substanţe care au o putere de 10.000 de ori mai mare decât medicamentul Adriamycin, folosit în chimioterapie.

În toate testele efectuate, aceste substanţe au distrus cancerul de colon. Substanţa cea mai importantă din graviola este annonaceous, care blochează procesele enzimatice, ce au loc numai în membrana celulelor cancerigene, distrugând doar celulele canceroase, nu şi pe cele sănătoase. În urma mai multor teste, s-a dovedit că acest fruct distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, printre care cel hepatic, mamar, pulmonar, renal, pancreatic, de prostată, dar şi cancerul colo-rectal.

Totodată, graviola reglează tensiunea arterială, elimină viermii intestinali, combate stresul şi tulburările nervoase, acţionează împotriva infecţiilor bacteriene şi întăreşte sistemul imunitar. Sucul din aceste fructe tratează balonarea, în timp ce decoctul din fructele necoapte tratează febra şi dizenteria.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii