Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci plante cu flori comestibile

ro

17 Aug, 2014 13:17 2475 Marime text
Există flori care pot fi gătite, ori uscate în ceaiuri, adăugate în salate sau omlete, ce au multiple beneficii pentru organism, datorită conţinutului de minerale. De asemenea, florile comestibile au un conţinut ridicat de vitamine şi enzime.
 
În acest sens amintim de trandafir, cunoscut pentru folosirea sa în diverse dulceţuri şi siropuri, care conţine vitaminele A, B, C, D şi E, zinc, potasiu, acizi organici, tanini, calciu, fier. Muşeţelul conţine vitamina C, are proprietăţi antiseptice şi relaxante, protejează pielea, calmează colicii, îndepărtează durerile de dinţi şi poate fi folosit în diverse salate.
 
Florile de salcâm pot fi folosite ca atare sau în salate şi sunt recomandate pentru calmarea migrenelor şi în tratarea afecţiunilor digestive. Ceaiul din flori de salcâm ajută la tratarea durerilor în gât. Un alt exemplu se referă la panseluţe, care conţin vitaminele A şi C, contribuind la întărirea  sistemului imunitar. Datorită aromei uşor mentolate, pot fi folosite în salate, dar şi la ornarea prăjiturilor. Florile de dovleac au un bogat conţinut de vitamina A, sunt diuretice şi calmante, fiind digerabile atunci când nu sunt gătite cu grăsimi.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii