Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceaiuri care favorizează digestia

ro

06 Sep, 2014 09:08 2159 Marime text
După fiecare masă, specialiştii în nutriţie recomandă consumul unei căni cu ceai cald, fără zahăr, pentru a ajuta digestia. Ceaiul verde favorizează tranzitul intestinal şi, consumat cu regularitate, ajută şi în curele de slăbire.
 
Ceaiul de muşeţel luptă împotriva arsurilor stomacale, balonării şi durerilor de stomac, în timp ce ceaiul de sunătoare contribuie la funcţionarea normală a sistemului digestiv, protejează mucoasa gastrică, stimulează producerea şi eliminarea de bilă, susţine funcţiile hepatice, reduce spasmele care apar la nivelul tractului intestinal. Un alt ceai care favorizează digestia este cel de mentă. Acesta ameliorează şi durerile de stomac iritante., în timp ce ceaiul de ghimbir are rol antivomitiv, previne balonarea şi flatulenţa, este un ajutor preţios pentru cei care suferă de „digestie leneşă”.
 
De asemenea, ceaiul de chimen ameliorează senzaţiile de arsură la stomac, are efect de stimulare a enzimelor pancreatice, care ajută la asimilarea alimentelor indigeste. În plus, datorită uleiurilor eterice pe care le conţine, are efect antimicrobian. Ceaiul din rădăcină de lemn dulce protejează mucoasa gastrică şi duodenală şi scade transaminazele când ficatul este afectat la nivel celular.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii