Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
15:03 22 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Ce influenţă are asupra organismului culoarea alimentelor

ro

09 Mar, 2015 00:00 865 Marime text
Cei mai mulţi pigmenţi din fructe şi legume, cei care dau culoare alimentelor, s-au dovedit extrem de utili în ceea ce priveşte protejarea organismului împotriva mai multor boli. Astfel, alimentele roşii încetinesc procesul de îmbătrânire, favorizând menţinerea tinereţii. Printre alimentele roşii benefice pentru sănătate se numără roşiile, fasolea roşie, ridichile, ardeiul roşu, sfecla roşie, rodiile, căpşunile, merele, cireşele, vişinele şi zmeura.
 
Alimentele verzi protejează membranele celulelor şi combat gripa. Printre acestea se află avocado, mazărea, kiwi, broccoli, varza, fasolea verde, castraveţii, ţelina, merele verzi, dovleceii, sparanghelul, guliile, ştevia, leurda, măslinele verzi şi lintea verde.
 
Pe de altă parte, alimentele albe întăresc sistemul imunitar, protejează pielea şi reglează presiunea sângelui. Dintre acestea, amintim conopida, strugurii albi, cartofii, orezul, lactatele, mozzarella, nuca de cocos, ceapa şi ţelina.
 
Alimentele de culoare galbenă acţionează împotriva celulitei şi, de asemenea, îmbunătăţesc digestia. Dintre acestea fac parte ananasul, porumbul, lămâia, pepenele galben şi merele galbene.

Ti-a placut articolul?

Comentarii