Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bitterul suedez, folosit în vindecarea leziunilor

ro

18 Jun, 2014 00:00 1459 Marime text
Bitterul suedez, folosit încă din Evul Mediu, este un extract alcoolic, format din mai multe plante, printre care se numără aloe, şofran, sena, revent, lemnul Domnului, camfor, smirnă şi anghelină. Efectele pozitive ale bitterului asupra organismului sunt atribuite principiilor active ale plantelor componente.

Bitterul suedez are un efect benefic asupra sistemului nervos central, inimii, respiraţiei, digestiei şi apetitului, efect antiseptic şi cicatrizant. Tot bitterul grăbeşte vindecarea leziunilor şi a fracturilor şi îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a se apăra.
Datorită acestor efecte, bitterul este folosit atât în uz intern, cât şi extern. De asemenea, poate fi folosit ca dezinfectant împotriva juliturilor şi a tăieturilor.
Pentru ochii obosiţi sau umflaţi, se recomandă înmuierea unui beţişor igienic în bitter, cu care se vor unge ochii de la coadă spre nas. Timp de câteva minute, rămâneţi cu ochii închişi. Bitterul are efecte pozitive şi în tratarea durerilor de gât. Se pun două picături de bitter într-o cană de ceai călduţ, de preferat din gălbenele, se amestecă bine şi se face gargară, de cel puţin trei ori pe zi.
Nu se recomandă utilizarea sa de şoferi şi de femeile însărcinate, din cauza cantităţii mari de alcool pe care o conţine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii