Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ardeiul iute grăbeşte arderea grăsimilor

ro

18 Aug, 2014 09:55 1968 Marime text
Ardeiul iute are proprietăţi stimulente şi antiseptice, determină arderea rapidă a grăsimilor din corp, regularizează circulaţia sângelui, întăreşte inima, arterele şi nervii. Acesta conţine o mare cantitate de vitamina C şi beta-caroten, vitaminele K, A şi B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu, fosfor şi capsaicina.

Capsaicina este cea care ajută la eliberarea endorfinelor, responsabile cu starea de bine, contribuind la amorţirea durerii, în special, a celei cauzate de artrită, dar şi la distrugerea celulelor canceroase din prostată, plămâni şi pancreas. De asemenea, stimulează metabolismul şi este eficientă în cazul migrenelor.

Ardeiul iute întăreşte imunitatea, reduce nivelul trigliceridelor şi pe cel al colesterolului, împiedică formarea cheagurilor de sânge, reduce riscul apariţiei ulcerului gastric şi ajută la fluidificarea secreţiilor din plămâni. Consumul de ardei iute reduce riscul de a suferi atac de cord sau accident vascular cerebral. Elementele active din ardeiul roşu contribuie la dilatarea vaselor de sânge şi, implicit, la scăderea tensiunii arteriale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii