Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apendicita şi simptomele ei

ro

06 Aug, 2014 09:22 4241 Marime text
Apendicita reprezintă inflamaţia apendicelui şi singura metoda de tratament este intervenţia chirurgicală.  Apendicele cecal este o mică prelungire a intestinului gros, fără o funcţie bine stabilită în organism. În timp ce unii spun că apendicele nu este util organismului, alţii susţin că acesta restabileşte echilibrul funcţional al sistemului digestiv prin rezerva de probiotice depozitată în apendice.
 
Cu toate acestea, apendicele nu este un organ indispensabil organismului, înlăturarea chirurgicală fiind recomandată în cazul inflamarii acestuia. Îndepărtarea apendicelui se face sub rahianestezie, adică anestezia locală a abdomenului şi a membrelor inferioare sau sub anestezie generală, printr-o incizie de mici dimensiuni. După operaţie este necesar un tratament medicamentos adecvat, regim alimentar şi evitarea efortului fizic pe o perioadă de cel puţin o lună.
 
Primul simptom al apendicitei este durerea ascuţită resimţită în partea dreapta a abdomenului, care, iniţial, apare ca o durere surdă în capul pieptului şi în apropierea ombilicului, iar, ulterior, apare în partea dreaptă, iradiind la nivelul piciorul drept. Ca simptome asociate apendicitei pot să apară greţuri şi vărsături, febră, lipsa poftei de mâncare, constipaţie sau diaree. Durerea poate varia, de la disconfort abdominal până la o durere intensă, însoţită de întărirea abdomenului la palpare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii