Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Iubim fructele

ro

14 Jul, 2014 12:17 2630 Marime text
Toată bucuria și speranța arborilor se regăsește în energia fructelor.

Coșul cu fructe a fost dintotdeauna simbolul abundenței.

”Cornul abundenței” – principalul simbol al bogăției – este reprezentat ca oferind continuu fructe.

La vechii daci, Zalmoxis venea periodic prin sate și oferea fructe copiilor – ca mesaj al întoarcerii dinspre animalitate spre spiritualitate – chemându-i înapoi în Paradisul primordial – deschis și accesibil tuturor oamenilor – întotdeauna.

Fructele reprezintă DARUL arborilor pentru oameni. Între oameni și copaci există o legătură intimă, puternică – pe planeta Pământ – existăm împreună și ne susținem reciproc – noi, oamenii, respirăm oxigenul produs de arbori, iar ei folosesc dioxidul de carbon eliminat ca produs de deșeu de respirația oamenilor, pentru propriile lor nevoi de sinteză.
Și noi, și arborii – folosim CARBON – ca element chimic principal de furnizare a energiei necesare vieții.

Arborii iau carbonul din aer (dioxid de carbon) și din sol (diferiți compuși carbonici dizolvați în apa și sol), iar noi, oamenii, putem asimila la fel carbonul din aer (prea puțini dintre noi respiră bine și stau destul în aer liber) și din alimente – prin intermediul CARBOHIDRAȚILOR.

Carbohidrații – sau glucidele – sau zaharurile – reprezintă PRINCIPALA SURSĂ DE ENERGIE a corpurilor omenești.

”Pofta de dulce” – dorința de dulce – există la toți oamenii – fiind principalul semnal al corpului că are nevoie de ”energie”.

Fructoza din fructe – reprezintă carbohidratul (zahărul) simplu – cel mai ușor de folosit de către celulele corpului omenesc. Spre deosebire de glucoză, un alt carbohidrat simplu – fructoza se digeră foarte ușor, se absoarbe foarte rapid atât din intestin, cât și în interiorul celulelor (este foarte ușor de folosit de către toate celulele corpului) – fără consum de energie (absorbția glucozei necesită insulină, absorbția fructozei este directă, prin difuziune, fără consum de energie și solicitare a pancreasului).

Cele trei zaharuri simple – fructoza, glucoza și galactoza (zahărul simplu din laptele de mamă) – sunt principalele surse de energie ale celulelor omenești – fie că vorbim de copii, fie de adulți.
Fructoza din fructe – este ”combustibilul” principal al creierului – al ficatului și al spermatozoizilor – celule care sunt direct dependente de fructoză.
În absența de lungă durată a acesteia – celulele suferă, se degradează și se degenerează.

Fructele reprezintă HRANA DIVINĂ primordială a oamenilor.
După mii de ani de ”experiențe culinare” diferite – oamenii au uitat complet care sunt nevoile reale ale corpului lor – și au acceptat pe post de ”hrană” diferite alte surse, care în timp, s-au dovedit cauza problemelor de sănătate ale omenirii.

Nici o categorie de alimente, precum fructele – nu a fost încărcată cu ”mituri negative” atât de numeroase.

Atât cei care mănâncă ”de toate”, cât și ”vegetarienii”, veganii sau raw-veganii – se feresc să consume prea multe fructe – pentru că mesajele ”negative” despre fructe sunt extrem de numeroase:

    fructele ”îngrașă”
    fructele stimulează dezvoltarea Candidei și a ciupercilor
    fructele produc creșterea glicemiei și afectarea pancreasului
    fructele produc gaze și fermentație
    fructele au prea mult ”zahăr”
    în cantități prea mari, fructele produc stări de ”rău” și de leșin

Legumele, vegetalele și celelalte categorii de alimente – nu au fost ”încărcate” cu atâtea mituri negative precum fructele.

Dimpotrivă – există cărți întregi despre efectul ”benefic” al consumului diferitelor frunze, rădăcini și plante – precum usturoiul, ceapa, varza sau cartoful.

Pare o întreagă ”conspirație” împotriva fructelor – și o ”împingere” către consumul zilnic alimentar a legumelor, leguminoaselor și vegetalelor.

Experiența marilor maeștri nutriționiși și igieniști din ultimul secol și experiențele practice a mii de oameni, treziți de suferințele groaznice ale corpului fizic – au demonstrat că direcția ”nutrițională” în care este împinsă omenirea este complet greșită.
Oamenii NU AU NEVOIE de proteine (animale sau vegetale) ori de alimente tip frunze, rădăcini, ierburi sau semințe – pentru a trăi și a fii sănătoși. Dimpotrivă.

Exact aceste categorii alimentare îi țin prizonierii stărilor de energie joasă, stărilor de boală și de suferință veșnică, îi țin prizonierii SUFERINȚEI – în mod continuu.

Intenția programului nostru de prezentare a fructelor și experiențelor cu fructe – este de a participa la mișcarea de conștientizare a oamenilor cu privire la ADEVĂRATA SURSĂ DE NUTRIȚIE A FIINȚEI UMANE.

A venit momentul SĂ SCOATEM CAPUL DIN PĂMÂNT (acolo unde ne țin legumele, vegetalele și proteinele animale) și SĂ NE ÎNDREPTĂM SPRE CER – către înalt – către Divinitatea interioară care suntem și am fost dintotdeauna (acolo unde ne conduc fructele).

A venit momentul să ne reamintim de PARADISUL PRIMORDIAL – în care creșteau numai pomi fructiferi – și în care fructele reprezentau hrana esențială a oamenilor/ființe divine.

Fructele reprezintă elementele de bază în strategia de vindecare SĂNĂTATE 5D – despre care puteți citi pe site-ul nostru – în toate articolele – precum și în cărțile Sănătate 5D și Școala Sănătate 5D – unde aveți informații originale, importante și utile tuturor celor care doresc să depășească prizonieratul suferințelor.

Fructele au câteva caracteristici unice, util de cunoscut și aplicat în practică:

    sunt singura categorie de alimente care realizează DRENAJ LIMFATIC. Cu alte cuvinte, doar fructele (sucul de fructe, blend-ul de fructe) realizează ”curățarea” sistemului de canalizare al corpului omenesc, care se ocupă de îndepărtarea reziduurilor celulare rezultate ZILNIC, în urma funcționării normale a corpului.
    puterea astringentă (de ”curățare”) a fructelor este dată de complexul de substanțe tip bio-flavonoide (sau anti-oxidanți), dintre care vitamina C este doar o parte. Nu are sens să folosiți vitamina C chimică (de sinteză) – pentru că organismul nostru NU POATE PROCESA IZOLAȚI – Natura știe să folosească doar creațiile Divinului – care sunt combinații chimice ideale ce echilibrează viața. Această putere ”astringentă” – de a trage, de a scoate mizeriile din pereți, de a ”decapa” și ”dezlipi” mucusul de pe pereții intestinali sau dintre celule – face din fructe produsele esențiale pentru curățenie interioară. De altfel – principalele produse de curățenie chimice, pe care omul le folosește zilnic în casa lui – sunt tot cu arome fructate – de lămâie, de portocale sau de alte fructe. Nu veți găsi produse de curățenie cu miros de ceapă sau usturoi! Gospodinele caută un alt tip de miros pe care să-l asocieze cu senzația de ”curat” – și acesta este mirosul de citrice, sau mirosul de pin (brad, rășinoase, conifere) sau mirosul de lavandă (sau mentă, busuioc, ori alte plante aromate).
    abilitatea de ”curățenie” interioară a unor fructe este mai mare decât a altora – de aceea, este necesar să cunoaștem toate aceste detalii. Cu cât o persoană este ”mai intoxicată”, mai plină de reziduuri și deșeuri – cu atât va folosi mai cu precauție fructele și le va introduce în alimentație NUMAI în măsura în care organismul permite. Eliberarea unei cantități prea mari de toxine în circulație – duce la apariția multor stări de rău și simptome ”tip eliminare” (diaree, erupții pe piele, usturimi la urinare, secreții nazale, tuse, dureri de gât etc etc) – aici aflându-se și originea multora dintre ”miturile” conform cărora ”fructele dau stări de rău”.
    fructele susțin sistemul nervos, central și vegetativ, conferă o stare de bine, de optimism, de bucurie, aduc zâmbetul pe față, susțin memoria, capacitatea de concentrare și atenția.
    fructele susțin și stimulează fertilitatea (abundența fructelor într-un copac ne dă o idee despre ”fertilitatea” Naturii!), prin hrănirea spermatozoizilor – acele ”semințe” esențiale pentru apariția copiilor!

Proiectul ”Iubim fructele” își propune să adune informații despre fructe – din toate sursele posibile – de pe Internet, din literatură, de la cultivatori și cunoscători, de la fructarieni (persoane care se hrănesc exclusiv cu fructe ani de zile) și din experiența personală și profesională a ultimilor ani.
Am grupat informațiile pe categorii de fructe și pe subiecte de interes.
Vom prezenta materiale și informații treptat – în decursul timpului – funcție de experiențele noastre și funcție de scurgerea anotimpurilor.
Vom insista pe efectul fructelor asupra corpului fizic – rezultat în special în urma experiențelor noastre directe, personale și profesionale, însoțite de toate informațiile preluate de la alte persoane, de la specialiști în detoxifiere, de la fructarieni și desigur, din textele marilor maeștri ai nutriției și igienei, care ne vor însoți periodic la drum. Vom prezenta, în premieră în limba română, texte vechi de nutriție și dietetică, cu comentarii și observații personale.

Întoarcerea către fructe – ca și sursă alimentară esențială și importantă pentru om – reprezintă SALVAREA noastră, a tuturor – din degradarea, involuția și degenerarea care ne amenință, ca indivizi și ca specie.
Mama Natură, planeta Pământ, ca entitate vie – face un efort energetic deosebit de a ne contacta și de a ”comunica” cu noi – pentru a ne oferi instrumentele de salvare – ce ne-au stat întotdeauna la îndemână – dar pe care nu le mai vedem – datorită mucusului (valul de ceață) de pe creierele noastre!

Relația oamenilor cu arborii – în special cu arborii fructiferi – este o relație care are nevoie de susținere, de întărire și de împuternicire – în acest mileniu tehnologizat, mai mult ca niciodată!
Avem nevoie să plantăm câți mai mulți arbori fructiferi – în toate orașele – în toate curțile – pe toate terenurile virane – avem nevoie să ”detronăm” agricultura cu pesticidele, ierbicidele și îngrășămintele sale neurotoxice pentru corpul nostru omenesc – și să ne întoarcem către o altă modalitate de a ne procura HRANA ADEVĂRATĂ de care are nevoie corpul nostru!

SĂ DESCOPERIM ÎMPREUNĂ PUTEREA DE VINDECARE A FRUCTELOR!
SĂ ÎNVĂȚĂM SĂ APRECIEM ȘI SAVURĂM FRUCTELE.
SĂ PLANTĂM ARBORI FRUCTIFERI PRETUTINDENI – pentru ca toți oamenii să poată culege roadele lor.
SĂ READUCEM ABUNDENȚA PE PĂMÂNT!

FOLOSIȚI ȘI ÎMPĂRTĂȘIȚI INFORMAȚIILE ȘI EXPERIENȚELE DE PE SITE-UL NOSTRU!
RĂSPÂNDIȚI ENERGIA FRUCTELOR ÎN LUME!
DAR MAI ALES, CONSUMAȚI FRUCTELE ȘI ADUCEȚI ABUDENȚA ÎN VIAȚA VOSTRĂ ȘI SĂNĂTATEA ÎN CORPUL VOSTRU!

http://www.centrulnatura.ro/iubim-fructele/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii